Poczekaj, aż się janusze zorientują, że zamiast ksenonów można montować LED-y. To daje na prawo i lewo takim strumieniem światła, że jak spojrzysz w reflektor, to potem masz białe kółka przed oczami przez pół minuty.
Printable View
Już tak zaczynam miewać. Muszę sobie kupić okulary przeciwsłoneczne do jazdy w nocy :cool: FIAT LUX
Oj święta racja... Powinni tego zabronić. Co innego adaptacyjne LEDy, gdzie reflektor jest projektowany pod to źródło światła i kieruje praktycznie cały strumień świetlny na jezdnię (np. w nowej Astrze) a co innego chińskie zamienniki LEDowe, gdzie odbłyśnik często jest co najwyżej dostosowany do długości żarnika h7... Siedzę trochę w oświetleniu nie tylko wewnętrznym ale także zewnętrznym i motoryzacyjnym i na dzień dzisiejszy nowe fabrycznie produkowane samochody wyposażone w system oświetlenia LED co najwyżej oświetlają tak dobrze jak zwykłe H7 (często gorzej). Do źródeł wyładowczych takich jak Xenony im jeszcze bardzo daleko.
A to ciekawe. Jak porównywałem najnowsze ledy w audi czy passacie to powiem szczerze że świecą tak samo dobrze jak ksenon. Nie wiem czasem czy nawet nie lepiej. To nawet widać jak wyprzedza taki samochód.
A ja porownywalem lampy led w audi A7 w różnych warunkach z bixenon audi a6c6 i światło Led to jest zupełnie inne światło jak xenon. Ale moim zdaniem w audi a7 świeci lepiej niż bi w a6. Oby dwa auta są szwagra i on również tak twierdzi. A6 już sprzedana.
Gratuluję :) ja jeszcze parę dni muszę poczekać na drugiego syna :D
Gratulacje chłopaki! :)
BTW. Da radę się z taką ekipą pomieścić w 159? ;)
Żona z dwójką dzieci z tyłu mieści się po środku i nie narzeka. W porównaniu do almery nie ma co porównywać. Ale takie mondeo to jest wlaściwie jeszcze większe. Sam bagażnik jest w mondeo ok 100 l większy.
Pytanie mocno względne - moim zdaniem bardzo dużo zależy od wymiarów żony po jej preferencje "wygodowe". O humorze dnia nie wspomnę :D Dlatego jednoznacznej odpowiedzi tu raczej nie ma :)
To na pewno. U mnie bazą był nissan almera i tam bylo Jej ciasno, więc może dlatego nie narzeka.
Ludzie..... ja się zmieszczę z dwójką dzieci, żoną i akitą :sarcastic: tak więc "co Wy wiecie o zabijaniu" :edziahaha:
Kiedyś się w 5 maluchem jeździło i nikt nie narzekał ;-)
Ja w tamtym roku, w lutym wymieniałem żarówki, kupiłem osramy, od tamtej pory zrobiłem około 15 tys. na razie świeci :)
Polecam H7 Tungsramy Sportlight +120% które założyłem do swojej Alfy, są też takie H1. Wcześniej H1 miałem założone w Bravo II i wytrzymywały ok. 20tys.
W Alfie jak kupiłem miałem założone OSRAMY-nie wiem jakiego typu (mają bardzo lekko powleczoną żarówkę na niebiesko) ale wydaje mi się, że lepiej świecą Tungsramy i mają dobrą cenę ok. 40 zł komplet.
Nie dalej jak w ostatni piątek wracam sobie z roboty do domu i jak to w piątek na wyjeździe ze Stolycy na Terespol korek. Przede mną jechał sobie taki ładny czerwony zadbany golfik co jak mnie wyprzedzał to moją uwagę zwróciły jego pozycyjne, bardzo biało świeciły, tak nieseryjnie, miały inne szkła i odbłyśniki też. Panowie stali sobie za miejscowością Zakręt, przy stacji paliw Lotos i zatrzymali golfika. Jak go wyminąłem i spojrzałem w lusterko to Misiek już był w pozycji kucki i przyglądał się przodowi zatrzymanego auta;).
Kilka dni temu testowałem philips +130% i okazał się o wiele gorszy od tego +30. Podejrzewam że jakaś podróbka się trafiła. Na szczęście przyjęli w sklepie. Dziś kolega dostarczył mi jedna sztukę swojej +130 na testy. Zobaczymy jak to wyjdzie.
EDIT :
Test wykonany. Jest drobna różnica na + oczywiście dla +130% ale jak dla mnie marginalna. Na pewno nie warta trzykrotnej różnicy w cenie. Czekam na nowe wkłady (soczewka + odbłyśnik) i zobaczę wtedy
nie zdziwiło by mnie to w ogóle kolego. Podróby zalewają rynek. Teraz nawet Osram zrobił narzędzie do sprawdzania legalności http://www.osram.com/trust
Ciekawy jestem czy do biksenonów też coś takiego zaproponują :)
U mnie właśnie padła pierwsza Philips White Vision z kompletu, który założyłem między świętami a Nowym Rokiem. Przejechałem na nich jakieś 15tyś km głównie w trasie, więc żywotność marna jak na żarówki za ponad 90zł. Ciekawe kiedy druga się przepali. Chwilowo założyłem zwykłą H7 Lucasa, którą miałem w zapasie a docelowo na testy pójdą Tungsramy +120, które są jednak ponad połowę tańsze.
Aczkolwiek nie powiem, White Vision świecą naprawdę nieźle.
Chyba już nawet mają coś takiego. Biksenony montuje się zwykle w tych droższych autach, producenci nie zawracają sobie głowy na razie tymi tańszymi.
Wynika to wprost z różnic pomiędzy ksenonami i biksenonami, tutaj masz je dokładnie opisane: https://nocar.pl/blog/czym-sie-rozni...od-biksenonow/
Bixenon i Xenon to jedno i to samo (ta sama żarówka na obydwa swiatla). Sterowana jest tylko dodatkowo przysłona..
Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka
Przejrzałam właściwie cały wątek, ale wciąż nie wiem na jakie żarówki H7 się zdecydować. Opinie są rozbieżne, dlatego odświeżę nieco temat. :)
Waham się pomiędzy:
1. Philips LongLife EcoVision
2. Tungsram Megalight Ultra +90%
3. Tungsram Megalight Ultra +120%
(A może jakieś inne...?)
Najbardziej zależy mi na trwałości - bo co z tego, że będzie ładne, białe światło, jak żarówki za 2 miesiące do wymiany...
Fakt, wolałabym białe, ale czy znajdę coś w dobrym stosunku cena/jakość/żywotność?
I które najlepiej świecą? Chodzi mi o wszelkie aspekty wpływające na bezpieczeństwo (rozproszenie światła, odległość, widoczność w nocy i deszczu, itp.).
Z góry dzięki za pomoc! :D
Jeśli chodzi o dobrą widoczność w deszczu to odradzam jakiekolwiek białe, niebieskie i inne typu "xenon look". Gdyż na bańkę żarówki H7 nakładany jest niebieski filtr, który tłumi pewien zakres strumienia świetlnego. W efekcie zamiast np. 1,5 tys. lumenów na powierzchnię drogi trafia 800 co przekłada się na prawie dwukrotnie gorzej oświetloną drogę. Żarówka halogenowa H7 "bez filtrów" ma temperaturę barwową na poziomie 2800-3300K. Wszystko powyżej tej wartości jest nienaturalne dla halogenów.
Xenony mają niebieską barwę gdyż jest to całkiem inna technologia - są to de facto lampy wyładowcze, czyli świecenie następuję podczas wyładowania w parach gazu. Reakcja, która tam zachodzi daje nam właśnie niebieskawą poświatę około 5000K i cały wytworzony strumień świetlny trafia na drogę, gdyż nie jest tłumiony przez żadne filtry.
Musisz zdecydować, czy ważniejsze jest dla Ciebie bezpieczeństwo i dobre oświetlenie w każdych warunkach, czy wygląd.
Od siebie mogę polecić wszelkie Tungsramy i Osramy Silverlight.
A ja po wszystkich eksperymentach wróciłem do standardowej Osram 15zl/szt. I jestem zadowolony :)
Sent from my XT1063 using Tapatalk
Miałem tutaj napisać, ale zupełnie wyleciało mi z głowy. Druga żarówka White Vision padła mi 4 dni po pierwszej, więc żywotność bardzo kiepska. Ja już ich drugi raz nie kupię, bo nie są warte takiej kasy. Nie powiem, widoczność na suchym bardzo fajna, ale na mokrym już trochę gorzej niż na zwykłych "żółtych" H7.
A ja spróbowałem pod koniec zeszłego lata polecane parę razy Trifa xenon. I powiem szczerze że jest to dla mnie teraz nr1. Wreszcie znalazłem żarówki które świecą najlepiej (w czołówce najmocniejszych) i są trwałe. A na dodatek kosztują niewiele więcej od zwyczajnych budżetówek.
Świecą do tej pory i jestem jak na razie bardzo zadowolony. A przetestowałem na przestrzeni lat już dziesiątki kompletów różnych markowych produktów. Ale zawsze coś było nie tak (trwałość lub cena).
Odnośnie wyglądu to bańka jest delikutaśnie błękitna. Coś w stylu oryginalnych szyb mercedesa. Na aucie nie świecą na niebiesko ale są wyraźnie bielsze od zwykłych żółtych postojówek.
Póki co chyba najbardziej się skłaniam ku Tungsram Megalight Ultra +90% (tutaj na forum, w innym wątku, wyczytałam, że te +120% świecą zdecydowanie słabiej, nie wiem z czego to może wynikać).
Nigdzie nie mogę znaleźć opinii o Philips LongLife EcoVision, a jestem ciekawa czy ich żywotność jest rzeczywiście 4x dłuższa. Nawet nie wiem, jaki kolor światła dają w porównaniu z ww. Tungsram.
Jeszcze się zastanawiam nad zmianą postojówek. Macie któreś z poniższych? Co możecie o nich napisać? Byłoby super, jakbyście wrzucili zdjęcia jak świecą. :)
1. T4W Philips BlueVision
2. T4W Philips WhiteVision
Nie nagrzewają się one zbyt mocno?
A ja niedawno założyłem Osramy cool blue hyper +50%.
Powiedzieć mogę tylko o barwie światła - jak dla mnie bardzo zbliżone do xenonu 4300 jaki miałem w 166 - ładna biała barwa. na pierwszy rzut oka wygląda jak xenon.
O widoczności w nocy ani w deszczu jeszcze nic nie wiem, bo nie miałem okazji wypróbować w takich warunkach.
Ale jeśli okaże się totalna lipa wtedy zmienię na coś normalnego, np. polecane tutaj tungsramy +90 lub to co marek poleca wyżej.
Czy próbował ktoś z Państwa Tego? Zamierzam kupić cos podobnego, tylko, że ja jako światła drogowe, ponieważ mijania mam już xenony.
A ja się zastanawiam nad zestawem HID poniżej ze względu na kupno róźnych żarówek drogich i tanich i nie dokońca zawsze bylem zadowolony ze światła i z żywotności, czasami droźszę naprawdę po 1 miesiący czy po 2-3 przepalały się, teraz mam jakieś tanie zwykłe i trzymają już ponad rok czasu, ale to nie jest to co:
http://allegro.pl/zestaw-xenon-h7-hi...186009951.html
Ja to miałem w Bravie. Te chińskie xenony, to jest totolotek. Jeden mi padł po pół roku. Najpierw zaczął migać, a potem w ogóle się nie właczał. Myśle, ze te ledy (link do aukcji podałem w poprzednim wątku) i tak będą lepsze ze względu na brak emisji ultrafioletu. Z resztą jak podejrzewam, to ani na to ani na to niema homologacji u nas.