Zamówiłem ramki 27.04 i jeszcze do mnie nie dotarły, kiedy mogę spodziewać się przesyłki?
Printable View
Zamówiłem ramki 27.04 i jeszcze do mnie nie dotarły, kiedy mogę spodziewać się przesyłki?
Dobre pytanie, chciałbym się dowiedzieć w jakim czasie dochodzą, skoro ktoś zamawia to wysyłka powinna być robiona w miarę szybko.
Z tego co wiem ostatnia partia ramek została wysłana, w tym i moje :)
Właśnie co z tymi ramkami zamówiłem już dobry miesiąc temu i nic
Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
Ja również się podpinam, kupiłem 2 ramki oraz smycz ponad dwa tygodnie temu i cisza... Można sprawdzić czy zostały wysłane?
Nie bójcie sie, nie zaginą :) Sklep nie grzeszy terminowością i podejściem, ale w końcowym rozrachunku ramki chociaż tyle, ze dochodzą do kupującego.
Witam
W końcu przyszło do mnie oczekiwane zamówienie - oczywiście kurier dostarczył pod wskazany adres nie biorąc pod uwagę faktu, że dzień wcześnie zmieniłem adres doręczenia z powodu zbyt wczesnych godzin doręczenia (12-14.00).. końcem końców paczka zamiast do pracy mojej kobity trafiła do sąsiada.
Po powrocie z pracy i otwarciu paczki stwierdziłem, że jedna z ramek jest złamana w miejscu w którym tablicę zamyka drukowana zaślepka no i czerwony nadruk schodzi - więc trochę lipa :/ Po oględzinach opakowania nie stwierdziłem jego uszkodzeń, poza tym kto otwiera przesyłkę w obecności kuriera??
Po wysłaniu maila ze zdjęciami do sklepu otrzymałem wiadomość z której wynika, że wina jest po ...mojej stronie:
"
Witaj,
Dochodzą do nas ostatnio sygnały że kurierzy, jeśli zorientują się że
uszkodzili przesyłkę w transporcie to pakują ją w nową folię żeby nie
było widać uszkodzenia opakowania i towaru w środku. Jeżeli nie spisałeś
protokołu szkody ( jest o tym info na forum w dwóch miejscach -
http://www.forum.alfaholicy.org/skle...klubowego.html
-
http://www.forum.alfaholicy.org/skle..._spisuja_.html
) to niestety ale nie mogę przyjąć reklamacji bo my bez protokołu nie
możemy domagać się reklamacji od kuriera a to oni uszkadzają przesyłki w
transporcie.
Pozdrawiam
paweł
W dniu 2017-05-25 17:45, AlfaOne napisał(a):
> Witam
>
> dzisiaj otrzymałem przesyłkę i po otwarciu stwierdziłem, że jedna
> ramka jest złamana, próbowałem przełożyć zatrzask do tej która mam na
> aucie ale rozstaw otworów jest niestety inny(zdjęcia w załączniku)
> Do tego z jednego zatrzasku schodzi czerwony nadruk..
> Dziwne bo opakowanie nie wyglądało na uszkodzone.
>
> z poważaniem
Załącznik 229120Załącznik 229121Załącznik 229122
"
Z taśmy na ramkach oraz z jednego zdjęcia wynika w jaki sposób złożone były do wysyłki (razem, nadrukami do siebie zapewne aby mogły się porysować..) i to w dodatku w sposób w którym nie tworzyły jednej bryły tylko zapewne pakujący uznał że takie złożenie usztywni osłonę przeciwsłoneczną, którą tez zamówiłem..??
Scen bym nie robił bo to w końcu 6zł ale ta odpowiedź od Pana Pawła strasznie mnie poirytowała.
Od siebie dodam, że przesyłka była spakowana tylko w folie DHL a osłona przeciwsłoneczna w osobna folię - żadnego kartonika pomiędzy ramki czy na ich końcach, żadnego usztywnienia?!
Co mnie zdziwiło -skoro sprzedawca miał już wcześniej sygnały, że kurier (z którym notabene jeszcze współpracuje) robił już szkody to dlaczego nie zabezpiecza przesyłki no i jeszcze nie zmienił kuriera?
Myślałem cały dzień czy to opisać na forum - w końcu ktoś mógłby pomyśleć, że robię z siebie dziada za 6zł, ale myślę że przed zakupem w sklepie warto poprosić o to aby sprzedawca zabawił się w recycling i użył jakiegoś kartonika ze sklepu (tyle tego wyrzucają) aby odpowiednio zabezpieczyć przesyłkę a nie zwalać winę na kuriera za połamane/porysowane ramki.
Dobrze, że w kubka nie zamówiłem..
Nie robisz z siebie dziada. Nieistotne czy towar za 6 czy za 600zł. Zamawiasz nowe/sprawne, a nie połamane.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dlatego zamówiłem sobie z aledrogo naklejki identyczne jak ramki klubowe. 11 zł z wysyłką 2 szt.