wykasowane błędy w ECU :D
Printable View
wykasowane błędy w ECU :D
Aaa i ja umyłam dziś samochód :] i pogoniłam trochę po bezdrożach :)
hmm umyć a potem pogonić po bezdrożach :P hmm :confused: :rolleyes: to po co myć xD
Może kolejność była odwrotna ;)
Kolejność nie była odwrotna ;) a dlatego pogoniłam po bezdrożach bo zdjęcia chciałam zrobić, a brudnej fotografować nie będę bo mi się alfa zawstydzi i nie ruszy..
- - - Updated - - -
Bezdroża z umiarkowaną ilością mokrej nawierzchni, opony brudne i nadkola trochę ale opony do zmiany w sobotę więc przeleje je wodą przed wrzuceniem do garażu.. :]
Dziś dostałem rurę turbo-Ic od miśka,domówiłem opaski i łączniki,więc pewnie pojutrze montaż.
Ludziska jaki idzie klucz do okręcenia przednich zacisków? W tej tulejce h** widać, domyślam się że jakiś sześciokątny...?
Chcę zrobić sobie mały przeglądzić pozimowy
Przeszła przegląd :)
Dzięki :) : Piwo:
w koncu sie zebralem i wymieniłem czujnik położenia wału w mojej Alfie. Nareszcie chodzi jak marzenie :)
Hehe, dzięki rozmiar tu już nie gra roli ;)
_
/ \
\_/
Ale ten "wzór"
Nic.
Miałem iść umyć brykę,ale zaczął padać deszcz:mad:
Dzisiaj czas na sprzątanie w środku :D
Wysłane za pomocą TapaTalk 2
W końcu wymieniłem dolne wahacze z przodu i gumy na stabilizatorze ;) Skrzypek zamilkł :cool:
Jako że dziś mam wolne i w dodatku wypłata wpłynęła na konto, chciałem umyć, odkurzyć, ogólnie wypucować na błysk, mimo iż dwa dni temu była sprzątana, ale niestety deszcz pokrzyżował moje plany i niestety nie zrobiłem nic.
Dziś zamontowałem jej dawno ufundowany masażer :)
Załącznik 91920
Założyłem koła letnie, troszkę zaprawek na masce położyłem no i znalazłem luzy na tylnym zawieszeniu.
A na sam koniec śmietanka - nowy motylek i znaczek na masce - jest miodzio.
Wymiana upalonej H7;) Chciałem też zafundować jakieś mycie Niuńce, ale odstraszyła mnie prognoza pogody:(
Wymontowałem rurę Turbo-IC w celu wymiany na rurę z kwasówki od Miśka.
I zamontowałem starą z gumy,ponieważ nowa nie pasowała:mad:
Musiałbym przedłużać wężyki i kabel od overboosta,bo nie dało się go umocować do szpilek w rurze.
Niestety odesłałem ja ponieważ nie chce mi się bawić w przeróbki.
odpaliłem z kabli bo rozładowałem aku przy regulacji świateł :P
nowe znaczki (naklejki) na grill i klapę :D
Zmienione kółka na lato,wreszcie na alusach:)
Ja też zmieniłem buciki na 18" z powrotem i założyłem nowe kratki w zderzaku przednim :)
Zamontowałem nowe dywaniki :)
Letni setup...koła i dywaniki :lol: No i mycie, odkurzanie, aaa i pomalowałem tłumik na srebro...strasznie już wyglądał :)
Dziś wymieniłem żarówki świateł mijania, jedna się przepaliła teraz są osram night breaker plus, 5 minut roboty, a myślałem, że będę się męczył dłużej.
A moją zalałem świeżą oliwą i jakby stała się szczęśliwsza.
Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
Wymieniłem żarówki podświetlenia tablicy rejestracyjnej na ledy.
Wystawiłem na sprzedaż :)
Dolałem płynu chłodniczego, wymieniłem koła na letnie i posprzątałem trochę w środku. Sezon wiosenny rozpoczęty :)
Założone alusy z letnimi oponkami........ zaraz papa mi się cieszy znudził mi się zimowy wygląd na stalówkach
Dziś alfa została umyta i odkurzona w środku:D
Załącznik 92095Załącznik 92096
Również umyta i odkurzona.
Za chwilę jadę ją pobrudzić:cool:
Wszystkie plastiki i szyby w środku jak i na zewnątrz zostały wyczyszczone, silnik z wierzchu przetarty szmatką i pianką w sprayu, tylko tam gdzie potrafiłem dosięgnąć ręką, a i dolałem płynu chłodniczego. Ogólnie alfa taka jak powinna być, czyli czyściutka.
Dostałem rurkę do intercoolera od miśka, od razu poszła pod maskę. Aż nie chce się zakładać osłonki. :D Zdecydowanie zmieniła się reakcja na gaz, samochód zbiera się o wiele lepiej.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...013/04/190.jpg
To teraz + 5hp:)
Założyłem nówki letnie Conti, jezdzi się super.
kolego KHOT a jaki koszt takiej rurki ?:)