To straszne ze tyle tego się robi.... ;)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Printable View
To straszne ze tyle tego się robi.... ;)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
klag3, dyr. Kisz, który cały sukces zwiększonej sprzedaży aut FCA w Polsce przypisuje FCA, zapomniał wspomnieć o wzroście zamożności Polaków, których coraz częściej stać (a jeszcze częściej korzystają z ofert finansowania) na zakup nowych aut:).
- - - Updated - - -
Niedawno, w okolicach AGH minąłem się z białą Giulią.
Pomyślałem, że może to Twoja?:)
Ta sama wikipedia podaje jako konkurenta e90 właśnie 159 ;) I jeszcze Lagunę, Superba i Mondeo :D
A jako konkurentów AR156 - Peugota 407 czy Opla Vectrę :D
Podobnie jak 159 była kierowana do klienta podobnego klientowi e90, co z resztą potwierdza większość testów porównawczych.
Skoro fakt, że na M3 nie miała odpowiedzi to pozostaje jeszcze mnóstwo innych braków, jak chociażby brak odpowiedzi na mocne 3-litrowe Diesle BMW, na możliwość wybrania automatu czy napędu 4x4 w więcej niż jednej wersji silnikowej.
Do tego braki w wyposażeniu względem konkurencji...
Świetnie, że karta się odwróciła i AR może wreszcie bez większych kompleksów rywalizować z BMW czy Audi w swojej klasie, ale mimo całej sympatii dla 156, którą posiadałem dłuższy czas i nadal bardzo miło wspominam, to niestety, ale konkurencja z BMW nie była jak równy z równym.
Ciekawe, że życie pokazuje co innego...
https://www.autocentrum.pl/spalanie/...0km-2013-2016/
https://www.autocentrum.pl/spalanie/...165km-od-2016/
Nie jestem po żadnej stronie dyskusji Mazda vs. AR, ale dane z dwóch wpisów to trochę mało miarodajna statystyka :)
Ej ale 156 i 159 to ty szanuj. Dla mnie 159 to najlepsza współczesna Alfa do Giulii. Po prostu była limuzyną a nie wyścigówką. Miałem dwie i chętnie tę ostatnią bym sobie zatrzymał na zawsze. Idealny samochód. Miała niepowtarzalny design. Mimo, że ma 13 lat konstrukcyjnie to Giulia może jej lizać koła pod względem ergonomii.
Sory ale z tym brakiem kompleksów to poza osiągami (szczególnie Q) to bym raczej nie szalał. Jeszcze dłuuuuuuga droga do BMW czy Audi.
Też wolałbym większą statystykę... niemniej jednak potwierdza ona moje własne obserwacje. Zresztą... co tu dużo gadać. Robiliśmy kiedyś test w jakimś wątku ile pali Mazda3 2.0 165KM vs Giulietta MA 170KM przy równej jeździe 140km/h na ostatnim biegu. Różnica była spora. W Mazdzie 7.7, w AR nie pamiętam.
A może ktoś podać takie spalanie dla Giulii 200KM?
Dla wszystkich, którzy nie rozumieją rozczarowania dotyczącego silnika w Veloce po przesiadce z V6 Busso:
https://www.youtube.com/watch?v=ePkPRStJO_E
Spójrzcie na reakcje gościa podczas prowadzenia GTV po wciśnięciu gazu :)
Żeby nie było: Veloce to bardzo fajne auto. Ale po Busso, żeby mieć "banan na ryju" trzeba kupić Q... niestety taka smutna (ekonomicznie) prawda.
Prawda :)
W zasadzie GTV to jedyna współczesna alfa którą nie jeździłem ale to moje marzenie na fun car szczególnie z tym silnikiem :)
Najbardziej mi brakuje tego brzmienia w Veloce. Jest takie miałkie bezpłciowe. Sportowy samochód to nie tylko przyśpieszenie ale cały zestaw emocji w tym dźwięk. Dlatego w pełni elektryczne samochody nie są dla mnie. Co z tego, że będę miał 2.5s do 100. Czasem fajny silnik 150KM da więcej frajdy satysfakcji z prowadzenia.