@up Rozrząd poza ASO to jakieś 750-800 zł tak więc nie ma co oszczędzać
Printable View
@up Rozrząd poza ASO to jakieś 750-800 zł tak więc nie ma co oszczędzać
Nie zamierzam oszczędzać, i chciałbym całość w ASO kontynuować co jak co ale za parę lat to może ułatwić sprzedaż (swoją drogą ile może taka usługa w ASO kosztować? )
Ciekawe czy jest opcja ubezpieczenia OC+AC u nich może będzie taniej w jakimś pakiecie?
Tak btw, ktoś poleca dobrego mechanika z okolic Zabrza/Gliwic jeśli ASO będzie zbyt absurdalne ceny dawać? Znajomy swoją 159 robi w CinSoft z Gliwic.
Nie wiem co masz na myśli drży. Na pewno nie lata sam z siebie jak w starych ciężarówkach. To co jednak odnotowałem to że w momencie położenia na nim dłoni czułem delikatne drżenie. Sam jednak drążek nie wykazywał ruchu. Przyjrzę się temu dokładnie i dam znać (bieg/prędkości itd)
dzięki wielkie :) chodzi o to, że jak jedziesz około 120 km\h mniej więcej, tak żeby wrzucić szósty bieg, to kładąc rękę na drążku czuć jak drży (często jest to spowodowane poduszką pod silnikiem wadliwą w normalnych samochodach) w Alfie "podobno" normalne, jednak jechałem jedną, która była 2012 rok i kompletnie drążek się nie ruszał ani nie drżał mimo 6stego biegu.
Apropo tej Alfy, czy kojarzy może ktoś tą Alfę: https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6yVeFF.html ?
Sprawdzałem ją i obawiam się dwóch rzeczy, ta kobieta w Krakowie jeździła po mega słabych drogach, z tego co widziałęm dookoła jej domu. Druga sprawa silnik po odpaleniu chodził trochę głośniej niż inne, które oglądałem... ktoś coś może wie :) byłbym wdzięczny
Ta alfa którą podałeś była 2 w kolejce na jaką polowałem (jakby z Żywca nie wypaliło pewnie brałbym białą:)
Mam zdjęcia,VIN dowód itd. W rozmowie telefonicznej i z serwisem nie stwierdziłem nic co mogło by mnie zaniepokoić, ale auta na żywo nie widziałem.
Miała robiony przedni zderzak na gwarancji, wszystko do sprawdzenia w serwisie (ktoś cofał, przytarł aż padły zaczepy)
Cała reszta podobno jak nówka.
Jako że zakupiłem tą z Żywca która jest 2 lata starsza i prawie 2x większy przebieg, na wcale nie lepszych drogach to temat nieaktualny.
Białej nie słyszałem, ale jeśli sprawdziłeś ją dokładnie to moim zdaniem nie ma się co czepiać na siłę, a już na pewno zawieszenie to jest to co najłatwiej sprawdzić.
wiesz co no najgorsze jest to, że pod spód sobie zajrzałem i te sprężyny z tyłu wchodzą w taki plastik, jedna miała ten plastik pęknięty, ale aż tak się nie znam, silnik no to tak jak mówię, trochę za głośno pracuje moim zdaniem, a trochę ich już słyszałem. Kobieta też widać, że jeździ nim dość przypałowo i niezbyt się zna :P
Panowie czy ktoś z Was ma takie nakładki na pedały?
Oryginalne w ASO kosztują 560pln... W czwartek odbieram auto i udało mi się wynegocjować je za 295pln z montażem.
Czy Waszym zdaniem warto brać za tę kasę?
Podoba mi się jeszcze aluminiowy korek wlewu paliwa ale to również drogi interes...
Załącznik 234275
warto - db cena
A widziałeś te nakładki na żywo, ładnie wyglądają i przede wszystkim czy jest różnica w praktyce?
Edit: przepraszam literówka. 395pln to cena którą mi zaproponowano :)
Edit: wynegocjowałem za 370pln z montażem.. Myślę, że cena w porządku :)