Na szczęście życie pokazało, że żadne zużycie paliwa nie spadło. :)
Printable View
Na szczęście życie pokazało, że żadne zużycie paliwa nie spadło. :)
Byłem dziś w Masters Tunning
Robił sporo AR.
Wyniki przed 285/380 nm
Wynik po 305/490
Faktycznie wykres dupy nie urywa bo to 500 to dość krótki skok ale w całym zakresie +40/60nm
Co do mocy - badanie na 95 i niesety więcej nie chciał, na 98 wynik mocy powinien być lepszy (na gorze)
Załącznik 276398Załącznik 276399
Pojezdze i dam znac czy czuć różnice na dupo-hamowni
Prośba o opinie nt. firmy CONMIR z Krakowa.
Zdaje się, że właściciel udzielał się w innych wątkach forum.
Nie widziałem negatywnych wpisów.
Pisałem z nim i ogólnie odnoszę wrażenie, że gość ma dużą wiedzę.
Tyle, że ja niekoniecznie i nie wiem, czy mnie nie wkręca.
Gość zna się i to bardzo dobrze. Ja robiłem u niego dawno temu swoją AR147. W Brerze później zrobił mi porządek, bo wszystko było pomieszane (prawdopodobnie robota boxa do usunięcia DPF - tak już kupiłem Brerę).
Mirek (conmir) wszystko doprowadził do porządku. Jedź do niego śmiało.
Dziękuję za opinię.
Wg info, które dostałem od p. Mirka, nie ma potrzeby hamować sprawnego samochodu.
Mogę mu wysłać sterownik.
Wg logów jest w stanie odczytać stan techniczny silnika i wgrać bezpieczny, nowy soft, na którym mi zależy.
Przy mojej skrzyni to byłoby max 210 KM i 420 Nm.
Tryby DNA pozostałyby rozróżnialne.
Skok jest po to aby sie moc pochwalić ze się ma 500nm
Zalałem dziś shell 100, auto naprawdę się zbiera i czuć wzrost momentu właśnie w przedziale 2-3 rpm.
208HP/330Nm przed, po 284HP/441 Nm. Ale pomiary na hamowni przy temp. 25st. w cieniu i chłopaki byli przekonani, że w niższej temp. byłoby pod 300. Zmiana bardzo pozytywna...:)
OFF-topic: Notabene idzie nowe, więc będzie za bardzo sensowne pieniążki dla kupującego, do nabycia...
Pany
Nie wiem czy gdzieś o tym już było - czy możliwe ze po zmianie mapy mam taka sama reakcje na gaz w każdym z trybów ?
Na poszczególnych trybach ewidentnie inaczej działa skrzynia ale nie odczuwam różnic w reakcji na gaz. Czy to możliwe?
Witam. Przeczytałem temat od 100 strony i czy dobrze wywnioskowałem że lepiej kupić box ( z tego co pisali użytkownicy jb4) niż robić program? Chciałbym w stelviaku 280 uzyskać gdzieś z 300 koni i około 500 nm. Znalazłem też firmę która mam można powiedzieć że pod domem i widziałem że robili jakąś giulie tylko z tego co przeczytałem w temacie to różnice między boxem a programem są niewielkie. Moze ktoś ich zna i oceni czy się ta firma sprawdzila?
https://m.facebook.com/ZenterPerformance/
Oraz zdjęcie wykresu giuli co robiła ta firma