Na forumowym FB ktoś ma czerwoną z ciemnoszarymi felgami. I dla mnie chyba jest to do czerwonego najlepszy setup. Załącznik 282707
Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka
Printable View
Na forumowym FB ktoś ma czerwoną z ciemnoszarymi felgami. I dla mnie chyba jest to do czerwonego najlepszy setup. Załącznik 282707
Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka
O, dzięki, bardzo podobna do mojej! Są jeszcze jakieś inne fotki? Strasznie ciemne wyszły, coraz mocniej o srebrnych myślę...
Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka
Czy oryginalne felgi Giulia 18 cali ,8 i 9 cali wzór turbiny wychodziły fabrycznie również w kolorze czarnym?
Nie, tylko "srebrne".
Bardzo ładny ten model i moim zdaniem pasuje idealnie do Giuli. Kolor oczywiście srebrny, niezależnie od koloru nadwozia. Czarne to pomyłka. Nie widać wzoru i do tego wyglądają na 16cali.
Felgi srebrne wyszły jednak sporo drożej - 5266 zł vs. 3930 zł, więc stanęło na szarych ostatecznie. Łącznie 3 komplety zamówione :).
Ja zapłaciłem za srebrne podobną kwotę (okolo 5400,-) za 4 sztuki w jednym rozmiarze (co miało być droższe niż 2x8j+2x9j), ale wydaje mi się, że dałoby się "przycisnąć" JATE bardziej - ja nie negocjowałem agresywnie, bo trochę mi się śpieszyło (faktura jeszcze w tamtym roku), ale miałem wrażenie, że dałoby się zejść poniżej 5 tys.
Jeżeli ktoś akceptuje ciemne/szare i pasuje mu do koloru lakieru - to rzeczywiście różnica spora.
Mam ciemne na lato (fabryka) i wolałem jasne na zimę, chociaż do "mojego" koloru pasują jedne i drugie.
Ostatecznie nie bierzemy z Jaty, znaleźliśmy tańsze ASO :).
Zważywszy, że jeszcze trzeba kupić czujniki i opony, muszę minimalizować wydatki.
Zasadnicza zaleta ciemniejszych to mniej widoczny pył z klocków na przednich felgach.
Cześć,
Chciałbym kupić felgi do Giuli - charakterystyczny model 5 Hole. Ale do opon 17'' i wygląda na to, że nie ma oryginalnych felg z tym wzorem w tym rozmiarze?
Znalazłem na ladnefelgi.pl i allegro takie, które wyglądaja chyba identycznie (nie mogę wstawiać linków, "Renomowane felgi aluminiowe RacingLine" RLU1664).
Ponoć jakość pozostawia wiele do życzenia? Miał ktoś z nimi do czynienia? Są jeszcze jakieś alternatywy?