Przecież taki temat jest i to dosłownie zaraz pod tym tematem :D
Tylko proszę nie mylić Archoila AR6400 d-max, który jest wysoko skoncentrowanym preparatem czyszczącym do zastosowania sporadycznego (najczęściej jak są jakieś nieprawidłowości) z Archoilem AR6900 D-max, który jest dedykowanym dodatkiem do regularnego stosowania w silnikach diesla (dla benzyn jest AR6200 EU) i oprócz zalet 2T posiada jeszcze inne zalety i jest pozbawiony wad oleju 2T. Ale o tym proszę do tematu o dodatkach.
panowie, który z tych dwóch orlenoskich nowych lejecie? racing czy scooter ?
Ja zamiast tych 2T, zalałem teraz coś takiego - zaraz po tym jak koledze wlewałem to samo -
http://allegro.pl/liqui-moly-5122-do...127453345.html
I powiem, że efekt na prawdę jest zadowalający, i lepszy niż po 2T.
ja leje 2t orlen i jesy fajnie korekty spadły i cichsza praca silnika
Jak to mieszacie? Najpierw wlewacie 2t olej puzniej tankujecie? Czy tankujecie i mieszacie z. Ropa na boku w bance i, dolewacie jak u was ten proces wyglada?bo wczoraj wlalem 250ml do sloika litrowego i z kanistra dolalem z 0,5l ON i powiem wam ze sie nie wymieszalo olej 2t zostal na dole musialem mocno trzepac zeby sie wymieszalo dolalem do baku ... w alfie wlalem do wlewu gdzie bylo z 40 l i dolalem do pełna
Ja zawsze wlewałem 2T a później dolewałem ON do pełna. Chyba 99% forumowiczów tak robi.
Jak lałem to do baku i potem ON. 2T jest dobrze mieszalny, sam z siebie wiadomo że się nie wymiesza, ale w baku już tak. Ruszysz z miejsca, wjedziesz w dziurę albo dwie i będzie gites ;)
może skala tutaj ma znaczenie i faktycznie w większej ilości on miesza się to lepiej w słoiku w takich proporcjach było ciężko to rozmieszać :-)
ja mieszam w osobnym słoiku bance.a dolewam roznie raz przed tankowaniem raz po