Zgadzam się, że to zalewanie GPFa paliwem to skandal, a w połączeniu z zagubioną skrzynią rzeczywiście powoduje chwilowe spalanie na poziomie 5l/100km w momencie kiedy chcę hamować silnikiem i widzieć pasek raczej bliżej zera...
Printable View
A ja zauważyłem, na zimnym silniku nie ma podlewania, teraz przy mrozach szczególnie to widoczne. W sensie puszczenie gazu powoduje 0 zużycie paliwa. Jak się silnik trochę nagrzeje to już tradycyjnie min 2,5l.
Teraz się zastanawiam, czy to nie było celowe, żeby w tych wszystkich testach WLTP obniżyć spalanie (test zaczyna się na zimnym silniku).
A ja mam takie pytanie związane ze spalaniem
Co oznacza pozioma kreska w historii spalania?
Myślałem ze średnie spalanie od odpalenia silnika ale to nie przekłada się do średniej spalania z trip a lub b. Kreska poniżej 10 a spalanie mi wzrosło w trip z 13,8 do 14.1
Ta kreska jest w trybie A i też nie wiem co oznacza , chyba mniej duś bo jesteś w trybie A ;)
A jak wyglada spalanie z hybrydowym turbo na 2.0 ? Ktos to moze sprawdzal, zeby miec porownanie 1:1?
Jeżdżę już kilka miesięcy Stelvio 2.0 i zastanawia mnie czarny osad na chromowanych końcówkach rur wydechowych. Wyglądają tak jakbym jeździł dieselem. Po przeczyszczeniu robię z 50km i ponownie pojawia się nalot. Jak wygląda to u Was?
U mnie w 2.9 też końcówki całe czarne, a jeżdżę z otwartymi na stałe klapami i dwie końcówki mam czyste, a dwie czarne, słabo to wygląda. :eek:
Silniki z bezpośrednim wtryskiem tak mają, zdziwisz się jeszcze jak będziesz zmieniał olej, też będzie jak z diesla. W Giulii mam LPG, nawet po 400km trasie końcówka rury nie jest jasna.