-
MOTOFAN może i masz racje ale piszesz takie bzdury i to zaprzeczając sam sobie,pamiętam nasze pierwsze spoty. Faktem niestety jest że nasze obecne pojazdy nie są 100% Alfami a to za sprawą FIATA który zepsuł tą markę po jej zakupie ale mimo to duch nadal jakoś sie w tych samochodach utrzymuje,są śliczne dobrze sie prowadzą ale gdybym miał wybierać to wybrał bym starsze modele jeszcze przed erą FIATA. O moim obecnym wyborze decyduje głównie dostęp do części i brak czasu na takie cacko.Sczczęście FIAT dostrzegł swuj błąd i wraca do osiagnięć marki,mamy reaktywacje Gulietty i powrót legendarnego silnika 1750 i to dopiero początek,powoli wracają do tylnęgo napędu jak na ALFE przystało i najważniejsze do aut wyścigowych,to już sie dzieje-ALFA ROMEO 4C
Zła wiadomość to taka że czasy powodują iż ALFY nadal nie bedą 100% będą produkowane w Japoni,Stanach i niewiadomo gdzie jeszcze niewiadomo z jakich części.
Maciek wigry 3 to zajebisty rower,mój pierwszy zresztą ale nie ostatni a gdy jeździ sie tak powiem raz do roku od święta to dupa musi boleć i następnego dnia pojade samochodem.
-
-
Witam koledzy, no i przyszła pora na mnie aby się tu pokazać i przedstawić. Jak to wskazuje topic ze Słupska jestem ze swoją Bellą. Pokrótce opiszę może a potem zdjęcia jakieś. Fura kupiona w Koszalinie, i nawet nie dojechała do domu, patelnia wyszła bokiem, zmiana silnika z 2.0 CF2 na 1.8 CF3 i jest ogień;) Ogólnie to odratowałem ją z rąk kata za smieszne pieniądze, Alfa na pokładzie z pakietem sport i gazownią za którą tak była moja:girl_wacko: W razie czego zawsze chętnie pomogę, pracuje w fiacie, kumpel ma warsztat w którym zajmuje się mechaniką, ja elektryką, w razie czego jakieś naprawy albo części, to zawsze w przystępnych cenach lub po znizkach dla forumowiczów.
-
A ten warsztat i Fiat to w Słupsku rozumiem?
-
Jak najbardziej w Słupsku, także służę pomocą w zakresie materiałów i pomocy ze strony fiata jak i elektryki, diagnostyki, oraz mechaniki.
-
Gdzie tam dokładnie pracujesz? bo bywam tam w serwisie ostatnio dosyć często... z tym że służbowym fiatem, nie alfą.
-
Pracuje na warsztacie, elektromechanik, instalacje gazowe jak byś pytał, a może i zauważyłeś, najdłuższy ze wszystkich :D
-
a kompresor klimy jesteście w stanie naprawić , dokładnie to chodzi o wymianę uszczelniaczy bo zaczął puszczać
-
Jak najbardziej możemy wymienić uszczelniacze kompresora, tylko wał nie może być ani skorodowany, ani wyfrezowany.
-
O, popatrz, to my się chyba często widzimy? Prawie codziennie u was jestem. Kojarzysz?