-
Alarm fabryczny jest traktowany jak każdy inny alarm przy AC - jakieś zabezpieczenie poza immo musi być. Alarm fabryczny ma inną zaletę - 2 kluczyki z pilotem.
Jak nie masz fabrycznego tylko ten montowany w ASO z lineaccessori to jeden kluczyk tylko jest taki "porządny". Drugi jest płaski, brzydki i bez sterowania radiowego (są osobne 2 sterowniki alarmu).
-
No właśnie zdaje się poniżej 100 tys. nie trzeba - tak twierdzą w Pol-Carze. Mnie jest ten alarm do niczego nie potrzebny - przecież i tak włoskiego nie ukradną. Jedyny powód to ewentualna konieczność montażu do AC lub zniżki na owo ubezpieczenie.
-
Ja ja brałem alarm fabryczny w 2011 to bonus był taki że w cenie był drugi kluczyk z pilotem.
-
Interesuje mnie tylko kwestia jak to się ma do autocasco.
-
Przy wypełnianiu formularza AC wymagają danych dot. dodatkowych zabezpieczeń ale żeby sprawdzić na ile kasy to się przekłada zobacz sobie w kalkulatorze składki. Wpisz z i bez żeby sprawdzić różnicę. No i Safe Lock (blokada drzwi) jest w komplecie z alarmem.
-
Nie mam alarmu, a AC mam normalnie. Przy pakiecie dilerskim nie robią problemów.
-
Mam AC kupowane poza salonem, również nie posiadam alarmu
Надіслано від мого SM-T211, використовуючи Tapatalk
-
Dzisiaj dzwoniłem do PZU, Avivy i Generali - autoalarm niepotrzebny. Dzięki za odpowiedzi.
-
Może to taki wyjątek dla mniej "chodliwych" aut. Ponizej pewnego progu ryzyka niepotrzebny. Dostałeś info ze nie potrzeba alarmu dla wszystkich marek czy tylko AR?
-
Dotyczy wszystkich marek, ale niektóre firmy mają próg wartości, a w Avivie gość stwierdził wręcz, że decydują indywidualnie. W Generali Pan sugerował, że jednak lepiej kupić, ale jak usłyszał, że Alfa, to już nie naciskał :D.