Jako że fotki nie działały...
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...014/03/246.jpg
Printable View
Jako że fotki nie działały...
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...014/03/246.jpg
A ja tydzień temu w sobote nałożyłem DG Track Claw:) Jeśli chodzi o samą aplikacje to sama przyjemność wbrew temu co piszą. Według instrukcji po nałożeniu zostawiłem na ok 45min i w tym czasie zająłem się innymi czynnościami. Spolerowanie resztek również bajecznie łatwe a efekt ostateczny mniej więcej taki jak oczekiwałem:) Mega śliski lakier, wet look i mimo upływu godzin/dni śladowe ilości kurzu na aucie:) Dopiero po 4-5 dniach miałem na aucie tyle kurzu co po Megs #16 na drugi dzień a w pracy parkuję na piaszczystym/kamienistym parkingu więc lekko nie jest, ale ku mojemu zdziwieniu więszkość tego kurzu zmył sobotni deszcz co przy Megsie nie funkcjonowało:) Track Claw co prawda nie kropelkuje może tak ładnie jak #16 ale i tak nie jest źle. Tyle spostrzeżeń póki co, teraz będę obserwował jak z jego trwałością.
Paczka z Blue od autonablask.pl już idzie ;)
weekendu się doczekać nie mogę :D zdam relację
W detailershop.pl mają na Poorboysa od wczoraj bodajże naprawdę konkretną obniżkę :P Nattys Blue za 50 jest :)
Hej, mam pytanie, może i zabrzmi głupio ale tak mi przyszło teraz.. Chciałbym zrobić przed latem dość dogłębny proces mycia auta.. (miałem oddać do studia detailingu ale chyba cała ta naprawa lakiernicza i tapicer pochłoną budżet)
- Dokładne mycie, z wnękami nadkoli, itp. itd.. (Jaki środek można użyć we wnętrzu tak żeby pędzelkiem wszędzie doczyścić i żeby nie było problemu z elektroniką, jest coś takiego?)
- Mycie silnika (Jaki środek umyje olej itp. ?)
- Glinkowanie
- Wosk twardy (jaki polecacie?)
- Wosk płynny np. poorboys blue (tylko czy to ma sens nakładać jeszcze wosk płynny na twardy?)
- Sealant na felgi, zabezpieczenie opon, plastików itp.. (Tu mam już środki)
- Coś na szyby ? Można położyć tylko niewidzialną wycieraczkę czy są jakieś inne środki do szyb żeby woda lepiej spływała?
Auto przed tą "zabawą" będzie świeżo po naprawie blacharsko-lakierniczej stąd taka mocna chęć dogłębnego czyszczenia z syfu, pyłu i zabezpieczenie lakier i mega blaskkk..
Kolor jak w fotce poniżej Azzurro Gabbiano MET 693
btw. czy jakaś firma od tych lepszych kosmetyków robi koncentrat płynu do spryskiwaczy ale taki naprawdę dobry, żeby fajnie pachniał i żeby faktycznie nie było tylu osadów jak od tych z supermarketu ?
*Shiny Garage Red DevilCytat:
- Dokładne mycie, z wnękami nadkoli, itp. itd.. (Jaki środek można użyć we wnętrzu tak żeby pędzelkiem wszędzie doczyścić i żeby nie było problemu z elektroniką, jest coś takiego?)
*Zależy od zabrudzenia, spróbuj najpierw wysokim stężeniem red devil, jak nie pójdzie, to szukaj czegoś mocniejszegoCytat:
- Mycie silnika (Jaki środek umyje olej itp. ?)
*żółta ValletProCytat:
- Glinkowanie
*Angelwax BodyCytat:
- Wosk twardy (jaki polecacie?)
*nie potrzeba, raczej jakiś quickdetailer na szybkie odświeżenie, osobiście polecam do kompletu angelwaxa qedCytat:
- Wosk płynny np. poorboys blue (tylko czy to ma sens nakładać jeszcze wosk płynny na twardy?)
*koncentrat letni sonaxaCytat:
btw. czy jakaś firma od tych lepszych kosmetyków robi koncentrat płynu do spryskiwaczy ale taki naprawdę dobry, żeby fajnie pachniał i żeby faktycznie nie było tylu osadów jak od tych z supermarketu ?
Ze wszystkim się zgadzam ale ... AngelWax jest drogi - KHOT poleca bo go kupił i zapewne jest świetny.
Autor nie napisał budżetu więc niby jest ok.
Jeśli jednak będziesz szukał czegoś tańszego - polecam sampler FinishKare Hi-Temp 1000p (20,00 zł) i Quick-Detailera Sonax Brilliant Shine Detailer (30,00 zł).
Oba mistrzowskie jeśli chodzi o trwałość a i wygląd mają fajny (mimo, że zapewne zabraknie tu kilku % do AngelWaxa).
A ja jeszcze troszeczkę zaszalałem i zakupiłem pianownicę włoskiej firmy IDROBASE(wg testu na KA niczym nie różni się od PA) ;) a jak już jest pianownica to i musi być i piana, więc kolejna skromna paczka ANB przyszła :) Mam nadzieję że w weekend nie będzie padać, bo aż mnie nosi by wypróbować nowy sprzęt :D
Ja bym bardziej niż Hi-Tempa dla efektu WOW polecił FinishKare Pink Wax