to drogi kolego podaj namiary na waszą firmę , i info czy w soboty też robicie , to pewnie w tą byśmy się zobaczyli
Printable View
to drogi kolego podaj namiary na waszą firmę , i info czy w soboty też robicie , to pewnie w tą byśmy się zobaczyli
Mam tyle klientów dziennie że trudno skojarzyć wszystkich, podaj samochód jaki to skojarzę zapewne:P;)
- - - Updated - - -
Zajedź na Krajewskiego 19, umówisz się z kumplem na konkretny dzień i ogarniemy temat. W soboty również.
No proszę chwilę mnie nie było a już jakieś nowe osoby. Witam Yokuze i pytam od razu czy umiał byś się uporać z falowaniem przy dojeżdżaniu, od razu mówię że Fiat niestety sobie nie poradził, mam nadzieję że zabłyśniesz większą wiedzą niż Fiat na poznańskiej. Daj odp. Pozdrawiam Możesz zostawić do siebie numer na priv.
Możesz zajechać i pomyślimy, zobaczę co tam masz w sterowniku, jak się zachowują podzespoły silnika. Miałem ten sam problem, ale udało mi się to opanować. Może byś jeszcze powiedział kiedy byłeś we fiacie, bym się dowiedział od kumpli co dokładnie robili. 661283319
Kolego we fiacie sprawdzali mi ciśnienie na pompie paliwa i kompresję w cylindrach, zrobili też diagnostykę czujników i stwierdzili że na tym etapie jest wszystko ok, potem jeden pan stwierdził że trzeba zostawić auto a oni rozbiorą silnik, sprawdzą rozrząd etc, ogólnie miałem wrażenie że panowie nie wiedzą co mają robić w takim przypadku. Ogólnie umówiłem się na 50zł, skasowali mnie 250zł, a impreza z rozbieraniem silnika kosztowała by mnie 3500zł, więc podziękowałem. A we Fiacie byłem ze dwa lata temu.
Jeżeli chodzi o kondycję silnika to jest w stanie idealnym. W styczniu miałem remont silnika, planowanie głowicy, prowadnice, uszczelniacze, zawory, uszczelki etc. Przed i po remoncie silnika problem z falowaniem był i jest taki sam.
Jeśli chodzi o czujniki:
sonda BOSCH nowa
przepływka BOSCH nowa (480kg/h przy odcięciu)
czujnik wału nowy
dolot szczelny
czujnik temp nowy
świece nowe
krokowy i przepustnica wymieniana na trzy inne komplety, zawsze tak samo jest
reset i adaptacje robione do zmiany TRA i FRA/włączenia się wentylatorów
Osobiście podejrzewam wadliwy fabrycznie soft ECU, ale fachowiec musi ocenić.
Opcjonalnie:
-przebicie na cewce?
-wadliwy krokowy?? tylko że po odłączeniu centralki ABS obroty ładnie stoją (po 200-300km się znów rozjeżdzają do ponownego podpięcia ABS i tak w kółko)
-wadliwy czujnik wałka rozrządu? jego sygnał wchodzi na 29 pin w ECU, ten sam na który wchodzi krokowy
Chętnie podjadę ale nie do Fiata, możemy się umówić tylko prywatnie.
Styk 29 jest to zasilanie potencjometru przepustnicy i czujnika położenia wałka. Każdy czujnik z osobna trzeba prześwietlić, na komputerze podejrzeć parametry. Masz gazownie? A co do ecu to możesz mieć rację, bym musiał podejrzeć jaki masz soft.
nie mam gazowni
Przykro mi mówić, ale we fiacie jeszcze jakiś czas temu nie było prawdziwego elektryka który miałby pojęcia dobre, coś tam wie, ale nie wie w którym kościele dzwoni...
I tak było kolego, panowie patrzyli się na moje auto i drapali po głowach. Może kiedyś jak pracował tam jeszcze prezes_tk było inaczej.