Samochód zamówiony - Sprint 150KM + lakier czerwony + czujniki przód i tył + podłokietnik + dojazdówka :). Teraz tylko czekać...
Printable View
Samochód zamówiony - Sprint 150KM + lakier czerwony + czujniki przód i tył + podłokietnik + dojazdówka :). Teraz tylko czekać...
Gratulacje! :) Kiedy odbiór? Jaki silnik? Czy w Sprincie siedzenia są z alcantary?
Silnik 1.4 MA 150KM, odbiór za jakieś 8 tygodni. Siedzenia są z alcantary i tkaniny.
Jaki koszt jeśli można wiedzieć? Dużo mniej niż QV?
Dużo mniej. Nawet mniej niż MultiAir Distinctive z pakietem Sport. 92.450 zł przed rabatem, a co oznacza dobry rabat w FAP, to każdy chyba wie :). Ostatecznie poniżej 80 tys.
To nie jest znowu aż taka duża różnica - moment obrotowy taki sam i przy tej samej prędkości obrotowej. Będzie pewnie tak, jak przy 147 1.6 TS 105KM i 120KM - różnica przy codziennej eksploatacji w zasadzie żadna. Wersja 170KM wychodzi po prostu zbyt drogo. Oczywiście jeśli się tego nie porówna do Drolvo :).
Samochód będzie lżejszy, bo tym razem nie brałem panoramicznego dachu, to się wyrówna :D.
Super, że zostałeś przy Alfie :) Giulietta cały czas daje radę w stosunku do konkurencji.
Co do wyboru wersji silnikowej, to nie zrobiłeś jazdy próbnej przed zamówieniem? Trochę zaryzykowałeś skoro ten jest nieco słabszy i tak na prawdę nie wiadomo jak jeździ.
Bez przesady... 8,2 do setki, kiedy 150-konne V40 ma 8,8 sek. Sądzę, że te 20KM jest "pomijalne", poza tym wersja 170KM była po prostu zbyt droga. Musiałbym ją brać "w golasku" bez pakietu Sport, a to mi się w ogóle nie uśmiechało.
Witam. Panowie rozglądam się za zmianą auta, chcę kupić silnego hotchatcha, cały czas przeglądałem oferty focusa st250, kompletnie nic złego na temat tego auta nie znalazłem (silnik i napęd jest pancerny) z tym że ustrzelić idealny egzemplarz to tragedia, wczoraj sprzed nosa gwizdnął mi go inny napaleniec. Wracając do tematu, przypomniało mi się że jest jeszcze giulietta QV! Czy są osoby które mogłyby mi coś na temat tego auta powiedzieć??? czy ma wady konstrukcyjne??? znalazłem całkiem fajna ofertę QV http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID4oV6Dx.html zaproponowałem cenę 82tyś. i dostałem odpowiedź że za 85tyś. jest do wzięcia. Co sądzicie o tym aucie pod względem technicznym?? jechałem już ST250 i szatan nie auto. Nie miałem przyjemności jazdy QV. Na minus St250 jak i każdego focusa mk3 jest wnętrze, obecnie mam fiata bravo II 1.4 t-jet 150 w wersji pełnej sport (nie pakiet a pełna wersja) i czuję się wewnątrz focusa tragicznie. Fiat ma piękne zegary, deskę, łączone materiały no ale już czas na zmianę (apetyt rośnie w miarę jedzenia i pomimo rempu w Cinsoft na 175koni i 270Nm to już nie wystarcza :-) czekam na opinie o Qv od jej posiadaczy.