-
-
-
Witam,
Jestem tu nowy i z góry przepraszam, że zaśmiecę tą wypowiedzią.
Prubuję skontaktować się z użytkownikiem Bubu w sprawie hasła do AlfaDiag. Niestety skrzynka PM jest przepełniona u Pana :) Jeśli można, prosiłbym o kontakt w tej sprawie.
To może przy okazji... Stałem się kolejnym posiadaczem kabelka. Pierwsze testy za mną. Niestety wyniki nie za ciekawe.
Pracowałem na demo FiatEcuScan. Niestety bez możliwości zrobienia resetu. Stąd potrzeba AlfaDiagu :)
Z tego co widzę wyniki z FES też można tu zamieszczać do analizy? Same zrzuty ekranu czy wykresy wyeksportowane?
Przepraszam za pytanie, ale jeszcze sporo do czytania mi zostało w tym temacie... a wolę lecieć chronologicznie.
Z góry dzieki za odpowiedź.
Pozdrawiam Klubowiczów :)
-
-
Mógłby ktoś przypomnieć jeszcze raz procedurę wykonania resetu i adaptacji parametrów adaptacyjnych/silnika krokowego w alfadiagu.
Reset parametrów adaptacyjnych:
-wciskamy zakładkę reset Self adaptation parameters, czekamy jak będzie test complete
- następnie mam problem. Wyłączamy samochód na 90 sekund zostawijąc kluczyk w stacyjce na off?? a następnie przekrecamy na Mar??/ ile wtedy czekamy ?? czy odrazu uruchamiać silnik??czy w tym czasie wyłączamy alfadiaga
-
Jak wciśniesz reset parametrów adaptacyjnych to już potem jezdzisz i adaptacja sie robi sama.
-
ale procedura resetu jest dobra ??? Jak wy to robicie??
- klikamy na zakładke reset... w alfadiagu
- wyłączamy alfdiaga
- przekręcamy kluczyk na off i czekamy 90 sek (nie wyciągając go ze stacyjki)
- następnie kluczyk na Mar chwila i odpalamy
- czekamy aż silnik pochodzi na biegu jałowym do nagrzania
Tak to powinno się wykonywać???
-
Ja w Alfadiagu i w FES klikałem "reset parametrów adaptacyjnych", a potem odlaczalem laptopa i jezdziłem normlanie. Bez przekrecania kluczyka w różne pozycje i nagrzewania auta do właczenia wentylatora.
W starych sterownikach taka procedura(nagrzanie do wentylatora) była konieczna, w nowych już raczej nie.
-
W Alfie 1.8 Ts z 98 r?? Ja tak kiedyś zrobiłem to był totalny hardcore falowały obroty, gasł przy wysprzęglaniu. Pozdro
-
tak, Alfa 156 ze sterownikiem M1.5.5.
Jak zrobiłem taki reset unidiagiem to była kaszana, dopiero podwójny reset w Alfadiagu i od ponad roku nic sie nie dzieje.