Bez korekty jeden pies.
Printable View
Bez korekty jeden pies.
Paweł uważaj na tą PA ostatnio jako 2 kupiłem właśnie taką samą i użyłem jej raz za drugim napełnieniem położyłem coś mi się przypomniało i ruszyłem do garaży zachaczyłem nogą o wąż i pociągnąłem pistolet zbiornik uderzył raczej z niedużą siła o murek i ... nakrętka do której wkręcasz zbiornik rozpadła się na kawałki, w drugiej pianownicy jest z mosiądzu ( chyba ) i jest ok tutaj tworzywo jak zauważysz jest bardzo twarde tym samym kruche :(
Haha ;D mówisz ? że tak mało to schodzi ? :D Wiesz co cena wydawała się ok w zestawie był żółty pad meguiars do nakładania ;D to byłem happy..
A czy jest jakaś firma co robi pady co najmniej połowę mniejsze albo węższe ? bo do felg mimo wszystko ten meguiars troszkę za duży..
Ok to załaduje na karoserię :) a pada chciałem zwęzić żeby był dłuższy to będzie miał miejsce do trzymania i miejsce do nakładania.. w ciasne miejsca.. np. w blackline2 są te "wnęki" przy oponie.. umyć tam to lipa bez pędzelka a nałożyć wosk to w ogóle.. ;)
Tylko ostrożnie z tym FK - na całą budę powinno Ci zejść z 10g.
Wszystko co napakujesz za grubo i tak pójdzie w mikrofibrę.
Potrzebna lekka mgiełka - pooglądaj na YT jak aplikują woski.
Rekordziści z lepszymi woskami zużywają na auto 1,5-2 gramy - a jest tak samo zabezpieczone jak po nałożeniu 20 gram (tyle, że 18g nie idzie w mikrofibrę).
Kiedyś dałem kumplowi sampler FK i przy kolejnej wizycie powiedział mi, że straczyło mu na dach, maskę i jeden bok ... :confused:
Jeśli chodzi o mniejsze wymiarowo pady od standardowych słoneczek, to podobnież rewelacyjne są pady Zymola (25zł za 3 szt.). Jak się wykuruję to sprawdzę w praktyce, bo już zakupiłem :)