umyta,wymienione 4laczniki stabilizatorow,gorny prawy przedni wachacz i zalozone oponki letnie 17tki. oczywiscie posprzatane w srodku:)
Printable View
umyta,wymienione 4laczniki stabilizatorow,gorny prawy przedni wachacz i zalozone oponki letnie 17tki. oczywiscie posprzatane w srodku:)
umyta i nawoskowana:)
a więc tak - odebrana od mechanika:
- wymienione górne wahacze na TRW
- nowe manszety na sworzniach dolnych wahaczy
- nowy wysprzęglik
- nowa oliwa + filtry
Dzisiaj jeszcze wymieniłem z kumplem zestaw regeneracji tylnego zacisku, wleciały 17* letnie, nabita na nowo klima, ustawiona zbieżność kół. Na szybko jeszcze umyłem na bez dotyku, stwierdzam - zaniedbałem ją tej zimy, lakier będzie wymagał gruntownego czyszczenia :) dobrze że wszystko już czeka :)
pozdr Paweł
Przegoniona:cool:
trochę się nazbierało...:)
Zrobiłem sobie światła do jazdy dziennej :)...dobra , wiem ..opinie na ten temat są różne dla tego ,, poświęciłem '' na to zaślepki przy halogenach / można zakupić inne i bezinwazyjnie powrócić do stanu z fabryki /.Wymiana wszystkich tarcz i malowanie zacisków , instalacja CB , trochę inne miejsce na tablet / prawie jak w mercedesie CLA :) /.Załącznik 93720Załącznik 93721Załącznik 93722Załącznik 93723Załącznik 93724Załącznik 93725Załącznik 93726Załącznik 93727Załącznik 93728Załącznik 93729Załącznik 93730Załącznik 93731
Przyszedł Natty's Blue, w sobotę aplikacja ale do tego czasu chyba się zaćpam jego zapachem (gumy balonowej) na śmierć :). Poza tym ostatnio zmieniony filtr kabinowy i umówiony termin oleju.
Górne wahacze (przód)
Właśnie zrobiłem sobie małą przejażdżkę.Jutro Alfa idzie na bok na 2 tygodnie bo mnie wyganiją w trasę,więc pewnie spędzę majówkę w Hiszpani lub na dole Francjii:mad:
Wku...w na max ale taka praca kierowcy!!!
Dziś się zabrałem za wymycie całej odmy. Demontaż separatora oleju jest masakryczny. Wymyłem wszystko benzyną ekstrakcyjną (wypłynęło dużo syfu).
Mam nadzieję, że to starczy na najbliższy czas :)
Wymiana oleju, filtrów i wszystkich klocków hamulcowych. Filtr kabinowy wymieniany ostatnio w 2010 :| W ogóle dziwnie, bo przy ostatniej wymianie oleju ktoś wymienił tylko filtr paliwa, a resztę zostawił zasyfioną.
Płukanka, olej + filtr oleju, no i w końcu letnie opony :)
Dziś nasmarowałem prowadnice tylnych szyb - już się w miarę normalnie poruszają. Dodatkowo delikatne czyszczenie wnętrza.
Dziś została naklejona naklejka na scudetto i klapę bagażnika (jaboleq - to jeszcze te Twoje :D )
ta druga i tak będzie musiała być wymieniona bo sprężyna dziurę zrobiła w logo :blink:
Dobrze wlepiłeś te naklejki? Nie ma załamania żadnego?
Ostatnio po rozmowie z Tobą na PW wszedłem z ciekawości na alledrogo i nie było już ori emblematow w cenie jaką Ci podawałem - trafiło mi się ;) Ale trzeba śledzić aukcje, bo co jakiś czas można wyrwać w dobrej cenie ;)
Naprawiona klima,która wczoraj spłatała figla :) i wymienione boczki .
Co znaczy załamania? Przykleiłem i kanty wyciąłem takim skalpelem. Oto wyniki:
Załącznik 93989
Umyta i wymieniony przedni emblemat:)
Wczoraj wymiana kół na letnie,a dziś wymiana uszkodzonego skraplacza i nowy osuszacz i klimka powinna dmuchać chłodnym zefirkiem!
Trochę dałem do pieca bowiem wypucowałem cały silnik naftą i szczoteczką do zębów :D będę się przymierzać teraz do malowania pokrywy zaworów i kolektora ssącego na czerwono z tymi chromowanymi barankami będzie pięknie
Ja dziś wymieniłem olej- Valvoline VR1 10W60, kolejny raz od Pabla-podziękowania. Przyjechał kolega Stopczyk26 i zamieniliśmy się lampami ;)
Teraz mam na D2S a on ma na H7 bixenon, bo czepiają się niebiescy o hidy. Mi nie robi różnicy, więc taka zamiana poszła.
Zdążyłem też zmienić jedną stronę na sportpacka ;) Jutro druga strona plus jakieś kosmetyczne sprawy.
Może zdążę też zamontować moduł od kolegi Emo
załozone klubowe rameczki i naklejone wkońcu włoskie flagi od omena:) efekt mnie powalił:D
ja chciałem przykleić napis Alfa Romeo na szybę ale wyszło tylko samo "A" bo reszta się sprzeciwiła :( i się wk....i zerwałem :D
wymiana linki ręcznego + filtry, w kolejce na przyszły tydzień - przeguby...:)
Wymienione:
- koła na letnie
- rozrzad + płyn chłodzący
- koła zebate wałków rozrządu
- przewód filtr powietrza / przepływka - turbo
- filtr powietrza + paliwa
- popychacze + dzwigienki
Odświeżyłem znaczek JTDm:
Załącznik 94102
Wczoraj, wymiana opon na letnie, odkurzenie wnętrza i mycie Alfki:o
No cóż ja moją wypucowałam (na zewnątrz i w środku), ale...popadał deszczyk i znów wygląda niespecjalnie, a dziś wyjeżdżając ze stacji benzynowej zauważyłam, że calutki bok od strony pasażera ma totalnie obsrany!!! kurde czy to na szczęście?? szybciutko wymyłam, bo moja Bella jest zbyt piękna żeby w takim stanie się na ulicach pokazywała
Ja wczoraj wyjechałem z zawieszeniem WEITEC'a (-40) z przodu :)
Wrażenia ? Rewelacja :) ... Dopóki gdzieś nie zaryję :D
Za jakiś czas tył w wolnej chwili i elegancja :D
Ja jak założyłem przód i tył, to się ponownie zakochałem w mojej Alfie ;) Potem przyszedł rozsądek i zmieniłem na Sportpackowe -20mm
Dziś pobawiłem się w lakiernika i trochę sobie pomalowałem:
- odświeżyłem konsolę środkową na srebrno
- osłonę silnika na biało-czerwono
- srebrzanką odświeżyłem osłonę kolektora
a ja dzisiaj miałem dość pracowity dzień :)
Rano wymiana paska klinowego bo stary po roku wyglądał jakby ktoś go żyletką pociął :/ Teraz kupiłem SKF mam nadzieję, że wytrzyma dłużej, po zmianie znikło popiskiwanie :)
A później:
-założenie nowych reflektorów soczewkowych hand made :D
-odkurzanie
-mycie szyb od środka
-mycie samochodu
-przetarcie deski rozdzielczej
-odkurzanie
-nawoskowanie
Za chwilę będą fotki w moim temacie, powiem jedno mega wygląda na soczewach :D
Umyta,nawoskowana i za chwile jedziemy na małą przejażdzke z racji ładnej pogody :)
a takie tam , w sumie pierdoła :cool:
Załącznik 94149Załącznik 94150
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1172327
Dziś przednie górne wahacze i klocki z tyłu. Jeździ jak nowa ;)
Odebrałem 155 od lakiernika :) Teraz kupa roboty ze składaniem,a przed tym(jutro)konserwacja profili zamkniętych.