z rana detailing u kumpla.... bella czyściutka i lśniąca :)
Na ślubie.... miny gości i uśmiechy pary młodej - bezcenne :)
Printable View
z rana detailing u kumpla.... bella czyściutka i lśniąca :)
Na ślubie.... miny gości i uśmiechy pary młodej - bezcenne :)
Chyba o spryskiwacze plus samopoziomowanie, bo D2S jest tylko na xenonach, w tym wypadku na hidach. A na bihalogenie może jeździć na zwykłych żarówkach H7
Dzięki za wyjaśnienie :D
Załącznik 94197 Wymienione kratki na te z chromem i przyciemnione lampy w środku :) teraz trzeba odłożyć trochę i u profesjonalisty ( Proxima :D) zrobić xenony
Mam to samo Witek :D
Tył mam niżej... też jest -40, albo -35... Ale czekam na tył od znajomego, żeby całość była już taka, jaka ma być :) Właśnie ze 'strachu' nie kupowałem nówek, tylko krótko używane, osobiście sprawdzone jeszcze na tamtym aucie :D
- - - Updated - - -
MADE IN POLAND :D
Wymieniony tylny wahacz poprzeczny - stary zgiąłem...
wspawane nowe progi, częściowo nowa podłoga :) pomalowane, zakonserwowane
wyprane fotele, nawoskowana
czyli gotowa na sezon :)
jeszcze tylko kapcie muszę zmienić na letnie
Auto przysyzkowane na majówkę. Mycie, odkurzanie, czyszczenie i pielęgnacja skór oraz wpasowanie jednej spinki od plastiku którego zapomnieli w serwisie dobrze przypiąć. Zalany letni płyn do spryskiwaczy. Fartem tak wyszykowane auto przestało ulewę w garażu. :)
Wymienione obuwie na letnie, para nówki sztuki nie śmigane :) Odkurzanie, czyszczenie oraz mycie szyb od wewnątrz.
nówki sztuki nie śmigane letnie gumy
nówki sztuki nie śmigane felgi
umyta i na woskowanaZałącznik 94315
Dzisiaj drapałam te wstrętne naklejki z poprzednimi numerami rejestracyjnymi,aż dwie do usunięcia, ale w końcu się udało (klęłam na czym świat stoi...)-numerki się zgadzają i gitara
Ja: dziś najpierw umyte a póżniej założone nowe butki letnie na Alfuni :)
Jutro zimowe butki myjemy i odstawiamy na zimę :)
[QUOTE=bocian;1172335]a takie tam , w sumie pierdoła :cool:
Załącznik 94149Załącznik 94150
Patent znany mi z Belli KwachuGSE....efekt bardzo podobny. Ciekawe czy będzie się ktoś czepiał co do proporcji poszczególnych barw;p
Wymieniony trójnik spryskiwaczy (zawór zwrotny) i dwie dysze :D Teraz sikają pięknie :D
ORAZ :D
Zrobione podświetlenie nóg(w kolorze nadwozia) w biznes class i economy class :D
Dodałem tez trochę ledów do bagażnika i od razu poprawiła się widoczność w środku :P
Dzisiaj Alfinę czeka niezła traska do zrobienia Ropczyce-Grudziądz-Ropczyce więc porządnie ją w końcu przegonię i kolejne ~1000km wpadnie na zegary:D
Zalane świeżutkie oleum Motula plus filtr rano, teraz szorowanie skór: 50/50
Załącznik 94417
Trzeba będzie reparaturkę na wytarty lakier zrobić, ale i tak wygląda lepiej.
Napisane patelniofonem.
Odebrałem Alfę z nową szybą czołową NordGlass.
Dezynfekcja klimatyzacji, mycie, odkurzanie
Nie dziś bo wczoraj i nie w mojej, ale rękę do tego przyłożyłem więc... w 156 zagościła w końcu kierownica z wersji po FL a standardowe fotele wymienione na wersję Recaro z SP2. Zmiana na duży plus - kierownica odmłodziła wnętrze, a fotele poprawiły komfort podróżowania - trzymanie boczne i wygodna na odpowiednim poziomie.
Z SP2 to rozumiem, że wersja "materiał" ? :)
Tak, materiał - kupione od alfaholika.
Odetkałem zasyfione dysze spryskiwaczy - teraz sika jak należy.
Kupione i założone Continentale 205/55/16 :>
Moja Ala dostała nowiuteńki wahacz dolny i skorygowana została geometria kół.
Belle dostała nowego pampersa - stary polegl podczas swojej piatej zimy. przy okazji wyminilem tej olej skrzyni na carlube 75w90 synth. stary jak na 12 lat i 220kkm wygladal jeszcze calkiem niezle. no i dokladne mycie i czyszczenie wewnatrz i na zewnatrz jej zaordynowalem:-)
dzisiaj było kolejne podejście do tylnego koła(piszczenie klocków/grzejące się koło), mam nadzieję że już ostatnie :P
cała posprzątana ;] a jutro jeszcze myjnia :)
Zamontowałem lusterko fotochromatyczne, umyłem, nawilżyłem skóry i odkurzyłem.
oklejone czarną folią halogeny, teraz prezentuje się o wiele zadziorniej :) Światła trochę ogranicza, ale ja rzadko kiedy z nich korzystam :P
Takie były, nie zdążyłbym ich aż tak zasmrodzić w pół roku. Najlepsze, że generalnie wyglądały nieźle na pierwszy rzut oka, czyszczenie ściereczką i różnymi środkami różnicy żadnej nie dawało więc można było przypuszczać, że taki ich kolor. Dopiero szczota, mydło i porządne szorowanie odkryło ich prawdziwy blask. :D
Załącznik 94619Załącznik 94620Załącznik 94621Załącznik 94622
W sobotę będę zmieniał te wkręty na czarne, żeby się tak w oczy nie rzucały ;)
Klima wreście nabita filtr kabinowy wymieniony przylutowana wtyczka do zapalniczki od CB i właścicielka i bella bardzo zadowolone!