Niestety pokazuje mi niewłaściwy format map. Pendrive 64GB xFAT, Licencja z 2023 roku, chyba z tymi spacjami bo edytując plik nic nie widać.
Printable View
Niestety pokazuje mi niewłaściwy format map. Pendrive 64GB xFAT, Licencja z 2023 roku, chyba z tymi spacjami bo edytując plik nic nie widać.
Jeśli masz polifta to spróbuj format NTFS, u mnie to działa. Bo, że rozzipowane i tylko dwa pliki (map i lic) w katalogu głównym to zakładam że już to nieraz robiłeś i tak masz.
Plik licencyjny jeśli otworzysz Notepadem++ to zobaczysz na początku pięć kropek (on tak wizualizuje spacje), albo wyślij go mi jak chcesz to zobaczę.
Ja i tak mapy wgrywam jeśli już chyba z nudów, korzystam z Waze pod Carplay więc te mapy to tak na wszelki wypadek tylko.
Life traffic i tak nie mam, bo auto MY18 przerobione na MY22 (wszystko oprócz TBM - tego nie chcę). W tonalce mam alfa connect - korzystam? no na zasadzie bo żona jeździ a jutro pojedziemy tonalką to sprawdzę ile paliwa, czy 5 minut wcześniej nie trzeba wyjechać żeby zatankować haha. przedłużał 3 letniej subskrybcji raczej nie będę
z edycją pliku licencji dam sobie radę :)
spróbuję z NTFS, ale to chyba nie w tym jest problem, bo najwyraźniej widzi pendraiva i mapę.
Możemy jeszcze porównać firmware radia czy mamy różne. Jeśli takie same to Ci chyba ta mapa powinna pójść.
@epsonix, ja wygrywam mapy bo ori navi fajnie ostrzega o fotoradarach włącznie z odcinkowymi. Poza tym - zalet raczej żadnych.
Waze pokazuje odcinkowe czy tak samo do bani jak google.maps?
U mnie podobnie: subskrypcje na mapy i na "MyNavigation"- czyli korki (z fotoradarami zgłaszanymi, bo są też takie na mapie) skończyły się 3 lata po aktywacji.
U mnie jak upłynął ten okres z końcem roku, to znikł dostęp do map na str. MOPAR, zniknęły korki i część fotoradarów, oraz przestał rozumieć głosowe podawanie adresu (rozumie tylko nazwy krajów ;)
Natomiast subskrypcje na: "MyAssistant" (infolinia, pomoc drogowa, SOS, itp), "MyCar" (czyli status samochodu w telefonie w apce MyAlfaConnect) oraz "MyRemote" (otwieranie zamków telefonem itp) - są na 5 lat od aktywacji... Status tego wszystkiego pokazują na str: myalfaconnect.alfaromeo.com
Czy Wam też od kilku tygodni nie działa strona za Mopar z aktualizacjami map?
To jakiś absurd...
I trochę się wyjaśniło. Mapy z linków powyżej są widoczne i gotowe do aktualizacji ze starą licencją. Poprzednio auto wykrywało mi drugiego pendriva i stąd moje problemy.
Nie próbowałem jeszcze aktualizować bo szkoda mi godzinnego trucia środowiska pod domem, spróbuje robiąc małą traskę.
Nie działa strona z aktualizacjami od jakiegoś czasu. Dodatkowo mi we wrześniu 2024 wygasł 3 letni czas darmowych aktualizacji. Od tamtego czasu regularnie męczę ASO o możliwość wykupienia subskrypcji na kolejne lata, żeby móc używać nawigacji z najnowszymi mapami. Cały czas otrzymuję odpowiedź, że to nie możliwe. Stellantis nie może się dogadać z dostawcą map, czyli TomTom-em. Albo trwają prace nad przywróceniem takiej możliwości. Uważam to za jakiś absurd. Mam w miarę nowy samochód - kupiony w salonie i po 3 latach nie ma możliwości wgrania nowych map. Działa za to LiveTraffic, fotoradary i inne tego typu rzeczy. Nie mniej jednak mapa naszych dróg się zmienia i chciałbym mieć aktualne mapy...
jest to słabe. co na ten moment możesz zrobić jeśli faktycznie masz braki to wgrać mapę z grudnia bo nie jest blokowana na VIN. choć teraz juz powinna być nowa mapa, będziesz 1 kwartał w tył, nienajgorzej. jakbyś udostępnił lokalizację do wgrania tych 27GB (albo nawet już konkretnej wschód lub zachód ponad 13GB) to jakaś dobra wróżka by Ci wrzuciła tą grudniową.