Postaram się również.
Printable View
Postaram się również.
Może ktoś będzie zainteresowany
http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...5-ID3iClb.html
Mimo że niedawno wpadły nowe felgi, oraz była trochę doinwestowana, to nadeszła decyzja o sprzedaży.
fele ładne
Co do ASO Fiat Słupsk to też mam swoje przygody za sobą, ale powiem wam że w sumie to nie mogę narzekać. Mam aktualnie już 4 alfę z rzędu i każda z nich miała jakąś wymianę i naprawę przeprowadzoną w ASO. Było różnie, początkowoPaweł z serwisu też mnie denerwował ale po kilku sprawach kiedy udowodniłem mu, że nie miał racji te stosunki się zmieniły. A powiem wam, że kilka razy się zagotowałem. Poprzednią 159 brałem z ich komisu salonowego, auto było u nich kupowane i serwisowane, przed zakupem pytałem czy rozrząd był wymieniony i dostałem odpowiedź że tak (auto miało 5 lat i 108tys przebiegu). Po zakupie oddałem auto to mojego kolegi (mechanika) i powiedziałem mu żeby taki porządny przegląd zrobił i oczywiście zajrzał pod obudowę rozrządu. Okazało się od wyjazdu z fabryki nikt nie zajrzał do rozrządu. No to pojechałem do ASO i zrobiłem aferę , że mnie w błąd wprowadzili a ja w między czasie jeszcze auto z chipowałem. Najlepsze jest to, że przy kupnie chciałem ten rozrząd u nich wymienić to mi gwarantowano, że został on wymieniowy. Ale wracając do tematu ASO zachowało się honorowo bo wymienili mi ten rozrząd razem z częściami za darmo. Miałem przez prawie 8 lat jak jeżdżę alfami kilka przygód ale ogólnie mogę polecić ASO, a co do usterek których nie mogą namierzyć mechanicy to im nowsze auto to tym trudniej. W mojej aktualnej Ti miałem problem z szarpaniem na biegu jałowym, chyba połowa warsztatów w Słupsku (w tym ASO ) oglądało moje auto inic – głównie każdy stawiał no 90% dwumasa (koszt wymiany w 2.4JTDM z sprzęgłemto około 6tys zł). Ale mi to nie pasowało na dwumasę i szukałem sam przyczyny. Po 8 miesiącach jazdy w różnych warunkach pogodowych (lato- jesień- zima) doszedłem do wniosku że to muszą być poduchy pod silnikiem ( wcześniejwiększość mechaników poduchy wykluczyła). Po wymianie w ASO poduszek okazało się, że jedna była rozerwana i druga olejowa pęknięta. Także tak to wygląda, żeprzy większości usterek nietypowych to lepiej poszukać diagnozy na własną rękęniż od razu wymieniać po informacji uzyskanej od mechaników.
Będę o 18 pod Decathlonem, może ktoś sie pokaże.
Był ktoś ?
Niestety tylko ja i Prezes
Pogoda nie rozpieszczała wczoraj. Musimy sobie jakiś namiot zorganizować :D
Koledzy, możecie podpowiedzieć, gdzie w Słupsku można zatrzymać się na noc w jakimś moteliku czy czymś dla 2 osób? Coś porządnego i niedrogiego :P
Kolego możesz w akademiku wynająć pokój dla 2 osób, tylko musisz zadzwonić wcześniej i zarezerwować. A jak nie odpowiadają Tobie takie klimaty to polecam hotel Słupsk na poznańskiej.