Witam,
a co Panowie powiecie na temat tej sondy? Niby oryginał, ale cena coś niska... Czyżby okazja?
http://allegro.pl/oryginalna-sonda-l...619498886.html
Printable View
Witam,
a co Panowie powiecie na temat tej sondy? Niby oryginał, ale cena coś niska... Czyżby okazja?
http://allegro.pl/oryginalna-sonda-l...619498886.html
mi sie cos wtdaje Szuli trzeba ja ciac, wszystkie modele a przeciez dlugosci rozne
ja mam tylko jedna zasada jeśli chodzi o elektronike to tylko orginał boscha, iinne rozwiązania są krótkotrwałe. ostatnio zamiennik magneti marelli, sonda padła mi po 4 miesiącach. na boschu już latam 1,5 roku i zero problemów
Witam
dzis wymienilem sonde - oryginal bosha. zrobilem reset i przeprwodzilem adaptacje, ale jest maly problem i prosze o interpretacje wynikow.
wykres 1Załącznik 27862
wykres 2Załącznik 27863
wykres 3Załącznik 27864
wykres 4Załącznik 27865
wykres 5Załącznik 27866
chodzi mi o te kosmiczne wartosci przy Additional factor row 1. (TRA) dlaczego tak sie stalo? na starej sondzie byla wartosc 0, co jest grane?
EDIT
czytalem ze moze lapac lewe powietrze, wymianialem wczoraj jeszcze filtra powietrza i jeden z wkretow od obudowy byl urwany i gosc z warsztatu gdzie wymianialem wkrecil innego wkreta ale chyba obok starego. moze to przez to ?
Akurat Paweł w tym miejscu nie przeszkadza nieszczelność
Sprawdz sobie uszczelke miedzy przepustnica a kolektorem oraz przewody od podcisnienia do serva i te które idą do parownika gazu.
U mnie lewizna była w kolektorze. Tzn po rozpołowieniu okazalo się, że uszczelkę szlag trafił. Uszczelniłem wszystko i jest OK jezeli chodzi o lewiznę problem u mnie lezy w leniwej sondzie i kulejącym przepływomierzu.
Ktoś może mi powiedzieć na jakiej zasadzie działa zawór przewietrzania zbiornika?? Tzn kiedy ma sie otworzyć a kiedy ma być zamknięty?? Czy na zgaszonym silniku może przepuszczać pary??
---------- Post added at 16:12 ---------- Previous post was at 16:07 ----------
Podpiałem dzisiaj 146 M2.10.4
w scanie wyświeltliło mi
ISO Code 32 86 04 15 26
Bosch Motronic M2.10.4 Injection
Po wybraniu tego silnika wyskoczyło mi
Nieprawidłowy kod ISO
ECU ISO Code 26 86 9B 02 9E
Sofware version 3965537222
Hardware version 499302160
Fiat dravning numer 700 404 64
Wyskoczyły następujące błędy
3C Zakłocenia wykryte/wadliwy sygnał Sporadyczny 8
OE Wartość zbyt wyskoa Sporadyczny 147
OE Otwarty obwód Sporadyczny/obecny 170
O2 Idle actuator closing winding
Wartość zbyt niska Sporadyczny 160
Po sprawdzeniu odomertu wysakiwały mi cuda tj pokazywało 67 albo 26 albo 90 km i ciągle się zmieniało
Podobnie było prz\y innych parametrach.
Co można o tym powiedzieć???
Mam jeszcze jedno pytanie:
Wtyczka diagnostyczna w afia miała trzy wejscia ale podpięte tam były tylko dwa przewody??
Co moze byc powodem róznych ISO??
Ewentualnie czym i jak połączyć się zebny poprawnie zdiagnozować to auto??
W FES kasowanie błędów nic nie dało tzn błędy skasowałem i wyświetlił się napiś brak błędów
ale kontrolka nie zgasła.
Dopiero AD udało mi się skasować błędy i kontrolka zgasła lecz chwilę po odpaleniu wróciła.
Z AD mam takie problemy, że na 15 prób 1 się połąćzy i to tylko w pozycji MAR
NA odpalonym silniku można zapomnieć o połączeniu.
Gdy już się połączy przez AD to dosłownie na kilka sekund i ledwo co zdążę wykasować błędy
no Grzesiek pozniej sie zorietnowalem ze filtr jest przed przeplywka wiec to nic wspolnego nei ma. narazie jezdzie tylko na PB, ale dzis zatankuje LPG do pelna i sprawdze jak spalanie bedzie wygladac.
W archiwach RAR z Alfadiag mój program antywirusowy rozpoznał dwa konie trojańskie zarówno w generatorze klucza jak i bibliotekach DLL oraz samej aplikacji Alfadiag. Zalecam więc uruchamianie na maszynie wirtualnej lub w tzw. piaskownicy (ang. sandbox).
Trzeba wyłaczyć antywirus, bo automatycznie usunie loadera. Pliki są czyste.
Panowie,
dajcie pls jakiegoś linka "zpatchowanego;)" na alfadiag lub ODB, szukam na xp i wariacji dostaję;). FES u mnie tylko AIR Baga i ABS zczytuję (166 3.0, '99).
PS zielono mi od tych wszystkich rodzaji softu (Unidiag, examiner etc.), który warto sobie przyswoić? Pójdzie mi ten kabel http://allegro.pl/diagnoza-fiat-alfa...668536873.html z alfadiag'em czy ODB?