Kolego 20 stron w tyl masz ciągle o tym watek, filmy nasze jak to działa linki do zamowienia itp
Wygląda super, działa jeszcze lepiej i miesci sie bez problemu, jeszcze druga żarówkę byś tam włożył
Printable View
Nie jest mi ona potrzebna, tylko swiatlo na drodze jest mi potrzebne. W postojowki jak zainstalujesz leda malutkiego tez homo juz nie masz, w oswietlenie tablicy tez do końca nie można. Podsumowując kazdy led zamiast zarowki jest niedozwolony, jezeli ktos nie chce i ma wewnetrzny zgryz z homologacją nie musi zakladac ledow.
Każdy robi co chce w swoim aucie:) Ja teraz nie potrzebuję ledów bo mam ori xenon. Wcześniej jeździłem na żarówkach i wiem, że światła z żarówek nawet najlepszych nie będzie tyle co z led czy xenonu. Ale wywalać np xenony na rzecz chińskich ledów, dla mnie to słabe, no ale jak już wspomniałem każdy robi co chce:) pozdrawiam serdecznie
Panowie światła mijania i podświetlenie kompa miedzy zegarami sterowane są z tego samego czujnika? Chodzi mi o to, że czasem pod wieczór gdy powoli sie ściemnia podczas jazdy widzę jak co jakiś czas zmienia się natężenie podświetlenia w zależności czy wjadę np. w zabudowania, las itp itd. bo już czujnik łapie na granicy i tak się zastanawiam czy dzienne w trybie auto są tak samo czułe na zmiany oświetlenia jak podświetlenie kompa?
Poza tematem, kupowal ktos soczewki z ali? Mozecie cos polecic?
Kupilem jeden komplet lamp do 156 i chetnie pomajsterkuje
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Tak ale zmierzam do tego czy jak natężenie światła jest na granicy działania świateł mijania to też mogą one podczas jazdy wieczorem przez jakieś zadupie włączać się i wyłączać jak to ma miejsce z rozjaśnianiem się i ściemnianiem zegarów czy po prostu maja większa tolerancje i małe odchyłki natężania przy wieczornej jeździe nie wpływają na ich załączenie/wyłączenie
EDIT: Ok dzięki za odpowiedz :D
W takim razie też sobie sprawie te chińskie dzienne z kierunkami plus moduł/pzekaźnik z alledrogo tak aby mijania działały cały czas na auto.