Ja zamówiłem łączniki stabilizatora :)
Printable View
Ja zamówiłem łączniki stabilizatora :)
nie dzis ale ostatnio troche ją umyłem i wypastowałem :)
Załącznik 95387Załącznik 95388Załącznik 95389
Ostatnio wyminiony przegub zewnetrzny lewy oraz wachacz gorny lewy. Dzisiaj Zamowiony lacznik stabilizatora, amory na przod koni str.t, nasadka 36 do odkrecenia piasty i zatankowana za 20 euro. Pozdro z NL
Wysyłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk 2
Pomalowałem zaciski hamulcowe na czerwono :)
Załącznik 95453
Zrobiłem wczoraj ;-) wsiadłem wypiłem piwko wysiadłem zapaliłem peta po czym wsiadłem bo nie palę w aucie wypucowałem wnętrze i jest jak nówka
Ja trchę inaczej, zapaliłem fajkę, wsiadłem, wypucowałem, otworzyłem piwo napawając się czystością, wypiłem a po czym wyszedłem by zapalić :P
oh :) po wypucowaniu powtórzyłem tę czynność
Wczoraj umyta, dzisiaj zaciski pomalowane na czerwono:)
Przegląd okresowy bez problemów zaliczony, w nagrodę czeka mycie i woskowanie :)
Wymieniony prawy łącznik ,który był przyczyną za coś tak napier... że myslalem że sie zaraz rozleci,tylne amorki i w koljce czekają na przód które w pon bd zakładał,wiec teraz wiem co to zaw wielowahaczowe bo przy 14% wcześniejszych tylnych amorkow tego nie czułem
Ja tam mało robie dla swej belli, bo tylko leje, ale za to zawsze po 300zł:)
Nabita klima,bez niej ....szkoda gadać .ufff :)
Wypiaskowałem i wymalowałem zaciski na czerwono, niestety tylko 3 ;/
Pomalowałem zaciski na jedyny słuszny kolor ;)
Załącznik 95559
nawoskowana:D
wymieniłem tarcze , klocki , i pomalowane zaciski przy okazji na srebro :)
Całą niedzielę spędziłem w garażu na wymianie przednich tarcz, klocków i sprężyn (-45 mm z poprzedniej Alfy). Było trochę kłopotów - stare śruby zamiast się odkręcać to się urywały ale mimo wszystkich przeszkód Bella o północy samodzielnie wyjechała z garażu ;)
Właśnie jestem po operacji zmiany żarówki światła mijania w lewym reflektorze. Bardzo ważnym słowem w tym zdaniu jest "operacja", bo zwykłą "wymianą żarówki" tego nazwać nie można. Cóż za kretyńskie rozwiązanie... Z tego miejsca pragnę również podziękować osobie, która podrzuciła kiedyś pomysł zrobienia fotki temu zaczepowi. Dzięki temu wymiana okazała się w ogóle możliwa;)
Konkludując - da się to zrobić w 3, albo 4 minuty, jak się wie jak to zrobić i ma się aparat pod ręką;)
ustawiłem prawą lampkę żeby nie świeciła po drzewach ;)
Wymieniony olej i filtry.
NIC:mad: Bo jestem w trasie za granicą,ale jak wrócę na weekend to się nią odpowiednio zajmę.
Wymieniłem tarcze i kolcki z tyłu. Nie wiedziałem, że trzeba wkręcać i wciskać tłoczek. Nie przeczytałem manuala. Przybiłem zacisk śrubokrętami do pnaiaka i uznałem, że jest zapieczony bo mój ściągacz, który miał za zadanie wcisnąć tłoczek odbił tylko się na nim ...
Prawie ocipiałem z nerwów. Ale się udało :D Oczywiście po przeczytaniu porady i puknięciu się w głowe..
A ja zrobiłem hamulce z tyłu. Wymiana tarcz, klocków, regeneracja zacisków - wymiana wszystkich gumek + nowe tłoczki. Pomalowane na czerwono. Pozostała wymiana linek od ręcznego - zakupione, ale aura nie sprzyjała, więc poczeka to na lepsze czasy. Dodatkowo wymiana łączników stabilizatora na tyle. A i zapomniałbym jeszcze o czyszczeniu przepływki i odpowietrzeniu sprzęgła. Chociaż ta przepływka tak naprawdę nadaje się już raczej tylko do wymiany...
Ale żeby nie było tak przyjemnie, to z przodu od strony kierowcy coś zaczęło stukać (trzeba zdiagnozować co, bo napierdziela niemiłosiernie) i znalazłem małą dziurę w podłodze za progiem od strony kierowcy :(
Bella umyta plus ...pranie siedzeń itp.Wszystko widać tutaj :
https://www.youtube.com/watch?v=WJA-pG5DSDQ
przy okazji niedawno zamontowane nakładki na pedały i gałka zmiany biegów od Belfra ;)
Lampy w stylu blackline ( malowanie środka) + zaciski w czerwo;)
Dziś, w sumie wczoraj: malowanie nadkoli i w końcu naprawiony silniczek od wycieraczek :D
A ja właśnie odebrałem, mam założone nowe sprzęgło, łączniki stabilizatora i wyprostowaną kierownice :D
Piękny i wielki napis na tylnej szybie: "Alfa Romeo" :)
nowe tarcze i klocki na przód założone do 156
Wczoraj odkurzona,umyta i nawoskowana:)
Dzisiaj oddana na wymianę wysprzęglika i łożyska sprzęgła :)