mijania na auto spoko o ile nie masz xenonów. ten tryb ma wade bo w nocy odpala swiatla po włożeniu kluczyka a nie po odpaleniu auta a jak wiecie odpalanie z właczonymi xenonami mocno je zużywa
Printable View
mijania na auto spoko o ile nie masz xenonów. ten tryb ma wade bo w nocy odpala swiatla po włożeniu kluczyka a nie po odpaleniu auta a jak wiecie odpalanie z właczonymi xenonami mocno je zużywa
Na allegro dwa zestawy znalazłem(jeden na Ledach Philipsa ) opisane, że z homologacja drogową. Kolega na FB wrzucił fotki jak świecą LEDy z firmy Einparts ( ta firma co sprzedaje Duolighty) na starych lampach w 159 i jest efekt WOW tymbardziej że w specyfikacji mają tylko 3000lumenów na żarówkę.
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
Żadne ledy montowane jako zamienniki żarówek nie mają w UE homologacji drogowej. Philips już od jakiegoś czasu w Azji i USA sprzedaje zamienniki H7 na ledach jednak z powodu przepisów UE nie sprzedaje ich u nas. Co do ledów einpartsa miałem kupić bo mam do nich dostęp ale mocniejsza wersja 5K lumenów z radiatorem i wentylatorem nie wejdzie w lampę 159. Żarówka H7 od mijania jest zbyt blisko dekla. Jak udało mu się to jakoś wepchnąc niech wrzuci foto :D
Potrrzebuję pomocy, chodzi dokładnie o opis wtyczek w reflektorach przednich ?
W lewym reflektorze jest kostka płaska i okrągła, a w prawym tylko okrągła, chciałbym założyć moduł zmierzchowy więc potrzebuję jakiegoś opisu, bo na pewno będę musiał ciąć przewody : + od mijania i + od pozycji jak i wpiąć się w + od drogowych.
Dziękuję z góry za pomoc
Płaska jest od systemu poziomowania, bo jak sądzę masz fabryczny xenon. Okrągła jest od zasilania świateł, więc najbezpieczniej będzie jak weźmiesz multimetr i sam sprawdzisz.
Jaki xenon ?? Mam zwykłe żarówki h7
To trochę dziwnie, ja u siebie w halogenowych reflektorach mam tylko okrągłą wtyczkę. Masz jakieś zdjęcie tej płaskiej wtyczki, tak z ciekawości pytam?
W lewym są dwie kostki jak kolega pisze, a schematy masz dostępne w elearn.
Ma ktoś zdjęcie z porównaniem led h7 z Chin vs zwykle h7 w światłach mijania?
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
Na zdjęciu widać kostkę płaską i okrągłą.
I widać, żw praktycznie nie ma miejsca że y co kolwiek wcisnąć.
I tak się zastanawiam gdzie robić podłączenie do modułu zmiwrzchowego ??
Muszę mieć plusy od pozycji mijania i długich, czy znajdę to gdzieś w środku przy bezpiecznikach ?? Czy przy przekaźnikach może pod maską ??
Da ktoś znać ??
Pozdrawiam