dałeś tyle za nową sztukę?? jeśli tak, to mega dobra cena- nie wiedziałem że tak tanio je gonili
Printable View
U mnie o ile dobrze pamiętam Giulietta 170KM 117tys vs Mazda 90tys, wersja 165KM, prawie full (jedno oczko poniżej pełnego wypasu). Madzia po 5 latach miała utraty coś koło 30%, czyli podobnie - brawo dla AR. To już nie te czasy, kiedy kupowałeś 9-letnią 166 za 1/10 ceny nowej.
Hm z brawami to trochę warto odczekać, nie po włosku - jeszcze nic nie ma, jakaś prezentacja, a już bravo ! ;) , jakieś 5-10 modeli jak będzie faktycznie mieć na poziomach powyżej średniej utraty wartości to można powiedzieć ok, do braw to jeszcze hoho, dla braw trzeba być na topie najniżej utraty wartości. A 5-10 modeli w przypadku AR to ze 100 lat, więc nie doczekamy :)
No i nie wiem czemu nie należy brać pod uwagę ceny cennikowej niby ? skoro dealer żeby w ogóle sprzedać AR musi tak potężne rabaty dawać, to znaczy że ona ma utratę wartości... jeszcze przed sprzedażą. Dobre sprzedaje się w cenie katalogowej.
Znaczy Teslę? Bo resztę to chyba nie...
Co do utraty wartości, to już to wrzucałem ileś razy:
https://motoryzacja.interia.pl/samoc...ie,nId,5404152
jak to które, np takie, które mają wartość rezydualną ponad 60% a nie jakieś 50, choć fakt , jak na AR to ok , jedyne czy to obliczona czy wyciągnięta z realnych cen transakcyjnych wartosć, piszą że to pierwsze. Czy nie wiem, Porsche , znajdzie się trochę takich gdzie "rabat" jest symboliczny a i tak idą. O Tesli nie wiedziałem, widać też dobre auto.
te są tańsze ? :
Marka i model PHEV Wartość rezydualna na 2022 rok
Mazda CX-60 2.5 e-SKYACTIV 62 proc.
Mercedes GLC 300 e 4MATIC 62 proc.
Volvo XC60 Recharge 56 proc.
BMW X3 xDrive30e 54 proc.
Audi Q5 50 TFSI e quattro S tronic 50 proc
Z tymi testami i dobrymi plasowaniami się Alfy to jest tak jak z tym mitycznym już video o "prowadzeniu" 159 vs jakieś BMW i cośtam jeszcze,. Pojawi się coś takiego, to jak relikwia jest przez Alfisti przywoływane, choćby bylo jakimś wypadkiem w morzu innych wyników, czy gdyby się zmieniło bo mijają lata i świat idzie na przód a AR tkwi przy tej relikwi.