Wonski i cala paczka poznaliscie kolege ostatnio to jest grzegorz ten od 156 1,8ts :)
Printable View
Dziś 19.00 Kleczewianka
Siema. Mieszkam w Witkowie. Szukam osob , które cyklicznie spotykają sie w okolicy , celem wymienienia poglądów bądź umawiania sie na balety itp itd Ogolnie rozwijac swoje Belle i siebie samych Coś wogóle takiego się dzieje czy tylko sciganie itp:P
Spoty w konińskim gronie odbywają się w miarę regukarnie, a tak swoją drogą mieszkał w Witkowie jakiś czas temu kolega Wozignoj który dysponował piękną 156, teraz przeprowadził się do Wrześni. Ale jeśli nie straszna Ci droga do Konina, Ślesina, a ostatnio częściej do Kleczewa to zapraszamy. A tak swoją drogą, trzeba by jakieś ostatki zrobić ?
Cieszy Panowie, ze w Koninie kultywujecie cykliczne mityngi alfaholików.
Może kiedys sie wybiorę, niestety z racji pracy nie ma narazie opcji zebym się wyrwał w weekend:( Kiedyś chyba widziałem spocik na shellu w koninie. Az sie milo na sercu robi jak sie widzi zapalenców AR w tym miasteczku zdominowanym przez poniemieckie bunkry typu E39 i spólka...
A powiedzcie mi , gdzie w okolicy dobry mechanior od alf jest? Bo wydaje mi sie ze moja bella strasznie duzo oleju bierze. mam 1.8 Ts sportwagon, srodek po lifcie , rok 2002 . Wszystko ladnie tylkko ten olej, widzialem cos obryzgane w silniku ale czy to olej? Nie wiem . I nie jest to regularne bo widzialem 2 razy swiezy wyciek. A kontrolki nic nie wykazuja, a dolewam regularnie bo jezdze na kastrolu 10W 40. a co do dojazdow, nie bedzie problemow, nie bedzie to tak czesto jakbym chcial ale napewno moge sie dolączyc.
Witam, Twój model silnika, jeśli dobrze kuknąłem to 1.8 TS jest, jak by to nazwać dość "specyficznym tworem" i jeśli już zaczął pić olej skontaktuj się jak najszybciej z doktorem, wcześniej jednak sprawdź czy w motorze masz na maxa oleju, nie na środku miarki, a na maxa, specyfika tego silnika polega na częstym obróceniu panewki w przypadku niedoboru oliwy.
Hmmm...a co to znaczy obrócenie panewki? Znaczy ogolnie motor chodzi idealnie, tak mi sie wydaje, nie jezdzilem zadna inna alfa z tym silnikiem aby porownac przyspiesenie itp. Nie mam z nia zadnych problemow, w dodatku rekomo ma 125 tys km, mam ja od 110 a ksiazka prowadona do 97 czyli do momentu wyjazdu z wloch pewnie. Dzis nawet wymienialem opony na zimowki i klocki i amory oryginalne, jak wymienialem olej i rozrzad to samo. Czesci serwisowe alfo fiatowskie.WIec mysle ze serwisowana byla.A to branie oleju troche mnie niepokoi. Wiec do kogo w okolicy moglbym sie zglosic zeby bylo to fachowo i nie drazniace portfela.W dodatku chcialbym sie dolaczyc do spotkan wlasnie rowniez w celu zasiegniecia info i poszerzania znajomosci.
jak panewka się obróci to na pewno to usłyszysz, czego ci nie życzę,pilnuj oleju żeby był max to będzie ok,co do doktora to nie mam pojęcia,ja też szukam,nie każdy ma pojęcie o alfach,tylko nie dawaj do jakiegoś znachora bo wykończy ci belle i ciebie finansowo