To raczej nie korekta a polerka.
Znam lakierników, którzy robią to za 200-300 zł.
Printable View
To raczej nie korekta a polerka.
Znam lakierników, którzy robią to za 200-300 zł.
Dokładnie, po takiej polerce najczęściej dopiero trzeba robić korektę, bo hologramów pełno.
za pełne polerowanie lakieru, bez lamp szyb itd :) czyli ile powinn a pełna i dobrze wykonana korekta lakieru kosztować?
Ja w wolnym czasie ludziom robię korekty lakieru, i za auto wielkości 147 biorę od 400. I nie wstydzę się mojej pracy, nie wciskam ludziom potuszowanych mankamentow. A uważam ze robię to za bardzo mała kasę.
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
No 400,00 za korektę 2 czy 3 etapową + cleaner + jakiś wosk to według mnie bardzo, bardzo dobra cena.
Ja obstawiał bym normalnie 600-800 zł w takich miastach jak Poznań czy Bydgoszcz.
W Warszawie ceny zaczynają się chyba od 1000,00 zł.
Pomyślmy - 400pln za 147, czyli 10h pracy żeby łatwiej liczyć. Minus 150 materiały. Minus 50 dodatki. Zostaje 200 - jeśli robisz na czarno. Niezbyt dobrze - a ile kosztuje ubezpieczenie jak cos przypalisz? A nie boisz sie ze cię ktos nada do skarbówki? Na przykład wkurzony klient albo konkurencja?
Trochę jak dla mnie za tanio bierzesz i sam psujesz rynek. Co innego koledze po kosztach a co innego na zarobek. No - ale twoje małpy, twój cyrk.
są machery w rzeszowie w centrum ;) w sumie dwóch i za pełną korekte lakieru lamp i szyb i odświeżenie wnętrza tj. fotele, i plastiki powiedzieli mi 1500zł :) podziękowałem bo narazie nie mam tyle :D
Ja nie utrzymuje się z tego. Jest to dodatek np. na utrzymanie auta. A robię głównie po znajomych, z polecenia albo dla ludzi z forum. Może i tanio, może i nie cenie swojej pracy i umiejętności, ale właśnie takie sa realia w 20 tys. mieście.
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
Spoko - każdy orze jak moze. 3x200 w miesiącu to juz jakaś kwota jest. A ze trzeba sie namachac? No cóż - za darmo nic nie ma :) powodzenia!