Otóż to! Zwłaszcza, że Alfa jako marka o sportowym profilu w koncernie, jest wycofana ze sportu :eek:
Printable View
Dokładnie..nie ma Fiata w sporcie poza F1 (a tam tez Czerwony Byk ich kopie po jajach) :(...nie ma rajdowej Lanci, nie ma juz Grande Punto S2000 a niedawno był i był przez chwilę najlepszą rajdówką S2000 ....
....ale nadal się łudzę, że tyko na chwilę bo zajęci są Dodgem, Jeepem i Chryslerem i całym tym amerykanskim bałaganem...
Widzę, że na forum są lepsi spece od marketingu niż w fiacie :) Złóżcie cefałki! Napiszcie, że wiecie jak postawić na nogi wszystkie fiatowskie marki :D
Wy tu płaczecie nad powrotem Alfy do sportu, a Wieśwagen ma problem już nie tylko z silnikami TFSI . Teraz skrzynie DSG okazały się niewypałem:) ludzie kto kupuje jeszcze to gówno. Nie mam pojęcia dlaczego banda pajacy leci do salonu i kupuje tego okropnego Golfa. Nie dość że to szmelc totalny to jeszcze drogi. Już wolałbym nową Astrę. Czy stereotypy tak bardzo przysłaniają ludziom prawdę?? Golf mk1 i mk2 były naprawdę solidnymi i dobrze wykonanymi autami przez które koncern o mało nie poszedł z torbami pod koniec lat 80 tych. Jezdziłem nową Julką i nowym Golfem i powiem wam, że trzeba być debilem żeby kupić Golfa.
Już nie powiem kim trzeba być, żeby łyknąć julkę bo się ludziska poobrażają :P
Piszesz o nowych samochodach, a kim trzeba być, żeby teraz kupić 147/156 TS? :D
no kim? zacząłeś to skończ.... bo wnosisz tyle do tematu, tylko negujesz od 1 strony
Nie wiem, może w jakimś kraju mają puchar markowy, tak jak kiedyś u nas był puchar AR 156, ale to nie są jakieś wielkie inwestycje.
Taki puchar może z łatwością przeprowadzić importer danej marki razem z jakimś sponsorem np firma oponiarską.
(w ostatnich latach w PL np puchar KIA Picanto)
Ale w to nie miesza się centrala.
Jeśli chcesz kupić drogi Omronie 147 czy 156 za 3 tysie i myślisz że to interes życia , to jesteś delikatnie mówiąc w duużym błędzie:) . Jednak jeśli ktoś kupi ładną taką Alfę za dużo więcej , sprawdzi ją dobrze i będzie nie żałował na eksploatację itd. To będzie zadowolony. Mój typ to 156 2,4 JTD ( miałem taką ) lub 2,5 V6. To nie Octavia czy Passat B4 i trzeba być tego świadomych jeśli takie auto chce się kupić:)
Ja to bym celował w coś z automatem :D
A tak na poważnie to nie chcę kupić ani za 3 kloce ani za 10.
Ktoś ostatnio wygrzebał 2.4 za 45oo zł jakbyś był zainteresowany :)