Demonizujesz trochę ,od 2008 roku wagowo nie odbiega specjalnie od konkurencji
Printable View
z silnikiem 1.8 tbi w sedanie wazy 1430kg a Sw 1480kg to nie jest tak zle mysle
Nie demonizuję tylko fakty stwierdzam. Mi nie chodzi o porównanie z innymi markami bo nie mam zamiaru na inną zmieniać.
Mając na uwadze, że 156 SW 1,9 16V waży około 1350 kg a 159 z tym samym silnikiem 1585 ( "odchudzona" 1540) to jednak różnica jest dość spora a wewnątrz jakoś rozmiarami nie powala.
Co do 1,75 Tb to właśnie taką brał bym pod uwagę bo i w miarę lekka (1480) i silnik ciekawy.
wiecie, 159 to stylistyka ponadczasowa... tego auta nie sposób liftingować, prawda? Tam nie ma co zmieniać. Ponad pięć lat od rozpoczęcia produkcji i wciąż świeża i budząca emocje.
Z drugiej strony, nie ma w niej krzykliwości, z boku linia jest stonowana niemal (choć ze sportowym zacięciem). Ale żadnych bufiastych przetłoczeń, zadnych masakrycznych opasłych wymiarów... Żadnych pseudo ekstrawaganckich udziwnień...
Z przodu to poezja wyrazistosci, piekna, przyczajonej agresji, tego przodu nie można minąć obojętnie. Skończona, absolutna doskonałość.
I tył, niby spokojny, niby "normalny". Ale te zmrużone refletory, jak oczy przyczajonej posępnej czarnej pantery, i ten kształt tyłeczka...
Niewazne, ile miejsca w srodku, to nie bagażówka ani autobus... To po prostu piękny samochód. I jednocześnie klasyczny sedan.
Dajcie spokój z tymi Giuliami i innymi. jak sie patrzy na te wizki, to wszystko to samo: wypasiona muskularna, nowa mazda 6, wypasione, muskularne legacy, wypasione mondeo... i tak dalej... Jedno kopyto, wielkie obłe tłuste wozidła.
Gdzie im do Belli? No gdzie? Gulia będzie taka sama, jak one.
waga w tbi jest niezla, sprowadzenie z zagranicy wchodzi w gre mala akcyza (w razie malej podazy na polskim rynku) ,trzeba tylko troche poczekac bo narazie maly wybor i same nowki stoja .Sama linia piekna i przod swoja agresywnoscia przypomina mi 155 do ktorej mam duzy sentyment mimo ze plastiki trzeszcza haha
Ja bym mimo wszystko poczekał na zdjęcia oficjalne bo na razie to tylko dywagujemy nad nieraz mało udanymi projektami, które z rzeczywistością mogą nie mieć nic wspólnego.
Biorąc jednak pod uwagę, że do premiery został rok z hakiem to pewnie gdzieś już testowe egzemplarze jeżdżą i za niedługo jakieś "niepożądane" zdjęcie się do prasy wymknie.
Nie wiadomo czy rok z hakiem... moze dwa lata.... przypomnę, jak wyglądał start Julki... Bodaj dwa lata poślizgu czasowego było....
Giulietta to co innego - całkiem nowa platforma, silniki, skrzynie. Platforma Compact jest modularna, czyli wystarczy wziąć Giuliettę, wspawać kawałek blachy i już jest wydłużona. Zostaje nadwozie.