Nie wiem czy dobrze widzę, ale zdaje mi się ze wałek ci skacze, tak jakby był za słabo przykręcony do wariatora. Szczególnie widać to pod koniec filmiku. Moze za słabo przykreciles wariator do walka ?
Printable View
Nie wiem czy dobrze widzę, ale zdaje mi się ze wałek ci skacze, tak jakby był za słabo przykręcony do wariatora. Szczególnie widać to pod koniec filmiku. Moze za słabo przykreciles wariator do walka ?
popychacze nie mają oleju stąd ten dźwięk. Zakręcisz i jak popychacze dostaną oleju to będzie git. Pamiętaj żeby przed założeniem pokrywy polać krzywki olejem...
Panowie, kolejne niespodzianki...
https://www.youtube.com/watch?v=Vj9dScxAY4s
Szczerze mówiąc był wymieniany wałek wydechowy na nowy bo na starym była starta cała krzywka, ale po tym wszystkim wstawisliśmy stary wałek i nadal to samo...
Napinacze próbowaliśmuy nowy i stary i dalej to samo, macie jeszcze jakiś pomysł co może być przyczyną takiego luzu na pasku po wyłączneiu slinika ?
A może tak ma być ?
Czy wariator musi być jakoś konkretnie przykręcony czy po prostu wystarczy przykręcić go do wałka bez jakiś konkretnych wymagań ?
Pasek mam taki sam jak stary czyli 163 zęby.
Na blokadach robiony? Kola byly luzowane?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Za mocno przykręcony napinacz... max 25 Nm
Kola i blokady - tak.
Aco ka do rzeczy moc dokrecenia napinacza w tym przypadku ??
To, że znacznie spełniać swoją funkcję
[emoji6]
Kurde wydaje mi sie ze jest napiety 25 nm. Ale tak jak na filmiku widac napinacz praeidlowo chodzi gdy jest wlaczony silnik tylko gdy sie go wylacza to jezyczek napinacza leci do gory i sie luzuje pasek.
Wyskakuje mi jeszcze blad p0340 wiecie czym moze byc spowodowany ?
a nie uszkodziłeś czasem czujnika pod kołem wałka? albo po prostu nie jest podłączona wtyczka?