może lepiej jak ja nagram podczas spotkania z Michałem, od razu też mój stanadrowy Veloce i będzie porównanie w tych samych warunkach nagrane tym samym telefonem - bardziej miarodajne.
Printable View
może lepiej jak ja nagram podczas spotkania z Michałem, od razu też mój stanadrowy Veloce i będzie porównanie w tych samych warunkach nagrane tym samym telefonem - bardziej miarodajne.
Wrażenia mam na razie troszkę mieszane, ogólnie jest wszystko fajnie, na pewno głośniej, tylko nie podoba mi się trochę zbyt mocne buczenie/dudnienie w kabinie. Najbardziej odczuwalne jest to po uruchomieniu zimnego silnika na wolnych obrotach ("na ssaniu") oraz przy większych obrotach w czasie jazdy. Głośność w czasie jazdy autostradowej jest akceptowalna, nic nie przeszkadza. Nie podoba mi się tylko do końca samo brzmienie, kojarzy mi się z wydechem przelotowym w Subaru Imprezie kolegi (ale jego to słyszę już jak jest 0,5km ode mnie :) ) To taki dźwięk bardziej w stylu rajdówki niż pięknego brzmienia AMG czy Maserati :)
Ogólnie wszystkie Abarthy mają lepszy dźwięk. Na pewno nie będę montował środkowego tłumika przelotowego :)
michał35, rozumiem, że zostawiłeś sobie zderzak z Supera i kupiłeś aftermarketowe wypełnienie a'la veloce?
Możesz wrzucić też zdjęcie (najlepiej w wątku o dyfuzorach) dyfuzora? jak wygląda kwestia zmiany wypełnienia zderzaka na gwarancję?
Kolejne podejście i mieszane wrażenie. Imho nie bez powodu fabryka zdecydowała na "cichy" wydech :)
polecam zakup głośniczka imitującego super dzwiek ;) mamy w firmie traktor Mitsubishi L-200 diesel, który po właczeniu głośniczka imituje dzwiek potężnego V8!!! Nie ma osoby na ulicy, która by sie nie oglądnęła :D
To nie głupie jeśli dźwięk by był praktycznie nie do rozpoznania (po kilkunastu filmikach na yt nie jestem jeszcze przekonany) to ja jestem za.
Mieć pod maską 2.0 i ok 300km Spalanie już od 8l a dźwięk V8 lub nawet V12 na życzenie albo kompletna cisza jak się chce.
Nie jestem mechanikiem i nie grzebię w silniku. W sumie to nawet go w Giulii nigdy w całości nie widziałem oprócz schematów. Mi by to pasowało. Oczywiście pod powyższym warunkiem.
Lepiej wyślij jak to brzmi :D