Wymiana foteli na elektryczne
Zaciekawiłeś mnie i podłubałem.
Na pinie 5 w drugim rzędzie złącza fotela masz 2,5v dc po starcie głównego komputera, zdaje się, że to ono podnosi moduł. Dziwaczne napięcie do wysterowania czegokolwiek, więc odpuściłem.
Zrobiłem z protezy większą protezę i przełączyłem całość pod gniazdo zapalniczki. Wybrałem się też w wycieczkę wybadać co i jak.
1. Pamięć fotela działa, lusterek nie. Dla mnie jedno i drugie zbędne.
Pamięć lusterek działa tylko z poprawnie działającą komunikacją ze sterownikiem centralnym.
2. Od niezrozumiałych na razie dla mnie warunków zależy „miganie” proxy. Raz działa bez, raz miga.
3. Nie zdarzyło mi się aby lusterkami kręcił.
Generalnie proteza.
W weekend pojeżdżę więcej giulią to dam znać jak to się spisuje w praktyce.
—-
Kiera - no to też ładna rzeźba. Jeżeli mogę kilka pytań:
Próbowałeś robić test grzania kierownicy w module? Jaki masz błąd?
Nie kusiło Cie zeby podpiąć się pod ori przycisk? Wystarczy się wysterować z podświetlenia i masz 100% ori również względem funkcjonalności (tam jest chyba np minimalny próg naładowania aku żeby fcja ruszyła).
Jedyne co dokładałem to kierownice i przyciski. Grzanie kanap ruszyło z kopa.
Wydaje mi się, że u mnie hardware jest kompletny a problem jest typowo softowy. Masz może schemat gdzie to w ogóle z kolumny idzie? Może jest tam jakiś nieistniejący bezpiecznik w szeregu i dlatego mamy open coil?
—
Edit: dopiero zauważyłem, że wyedytowałeś post.
Wybacz info z wtyczką, wiem że, wiesz ode mnie dużo, dużo więcej w temacie, z rozpędu piszę wszystkie info bo jest tu sporo osób, które zaczynają z tematem.