Wiesz, są ludzie którzy jarają się motoryzacją. Chociaż nie wiesz, bo Ty się jarasz cyfrowymi zegarami.
Zresztą twierdzisz też, że 159 jest oparta na Vectrze C. Także nie mamy o czym gadać :cool:
Printable View
Nie sa to juz auta ani tanie ani proste. Zobacz co oferuje superb. Cala gama silnikow, super dsg, najnowsze systemy: tempomat zwalnia przed zakretami i uwzglednia ograniczenia ze znakow itd. Do tego nie jeden, przestarzaly, drogi, niesprzedawalny SUV jak Stelvio ale cala gama juz w tej chwili lepiej wykonanych, przemyslanych i o wiele bardziej nowoczesnych - smiejscie sie z virtualnego cockpitu, ale ja, podobnie jak wielu innych nie kupi juz auta bez tego rewelacyjnego dodatku. Maja go juz wszyscy w branzy tylko nie FCA. Jak zawsze do tylu o lata. Mogliby poswiecic te wszystkie koniczynki i to idiotyczne V6 2.9 ktore stoja w salonach niesprzedane od 2016 roku a zamiast tego dac v.cockpit, ultra nowoczesna navi, laserowe lampy (lub conamniej ledowe matrycowe) akt. tempomat taki jak w pasku lub superbie i wlasnie to reklamowac a nie moc i silniki. I sprzedaz szla by sama. Tacy teraz sa klienci. Lata 80 i 90 minely i nigdy nie wroca.
No niestety FCA bo połączeniu się z amerykanami totalnie spada na dno. Gdzie punto ? to auto nigdy nie powinno zniknąć z produkcji. opel ciągle ma corse , vw ma polo, seat ma ibize od wielu lat
Magil przecież 159 jest oparta na płycie podłogowej Epsilon, tej samej na której powstała Vectra (Signum),Alfa Spider, Brera, Fiat Croma, Cadillas BLS,i jakiś tam Saab.
Więc jakieś cechy wspólne z Oplem chyba posiada...
Tak tak... Cała gama silników, pracują chyba w jakimś dziwnym cyklu - zużycie oleju 1 litr na 1000 km ;)
Super DSG, które przenoszą dużo mniejszy moment obrotowy niż archaiczne skrzynie manualne z lat 90-tych...
No i ten image firmy (VW) która wykorzystywała pracowników przymusowych...
Dziękuję bardzo ;)
Poza tym aktywny tempomat jest przecież na wyposażeniu.
A te navi, szmery, bajery i wyświetlacze cokolwiek zmieniają? Auto lepiej pokazuje drogę, albo prędkość czy zużycie paliwa? Gadżet. Nic więcej. Opatrzy się i niedługo nikt na to nie zwróci nawet uwagi.
- - - Updated - - -
Aha aha... A może Alfa to Cadillac? ;)
Miałem kilka VW - zawsze nowe i nigdy nIe brały ani grama oleju. Poprzednio diesle ale od 2013 turbobenzyny. Passaty B7 i B8, żona ma tiguana 230 ps dsg a ja zmieniłem paska B8 (miał 150kkm) na nowego tourega znowu diesla, bo na przełomie 18/19 nie mieli jeszcze benzyny. Samochody całkowicie bezawaryjne, dopracowane i w żadnym wypadku nie biorą oleju nawet po długiej jeździe autostrada.