Dzwoniłem o 11 do Zasady żeby zapisać się na jazdę próbną i pan zaspanym głosem mówił, że musi sprawdzić kalendarz i oddzwoni. Do teraz nie oddzwonił.
Printable View
Dzwoniłem o 11 do Zasady żeby zapisać się na jazdę próbną i pan zaspanym głosem mówił, że musi sprawdzić kalendarz i oddzwoni. Do teraz nie oddzwonił.
Odradzam każdemu Zasadę w Krakowie - omijać szerokim łukiem. Na auto się napaliłem, ale po rozmowie z handlowcem chwilowo mi się odechciało, na szczęście nie na długo i ostatecznie kupiłem w Warszawie u Dukiewicza. Niestety niczego dobrego nie mogę też powiedzieć o ich serwisie w Krakowie - w dużym skrócie: wszelkie naprawy gwarancyjne trzeba było zgłaszać min. po 2 razy, bo ich po prostu nie usuwali i było tak za każdym razem. Druga sprawa - mam podejrzenia, że przeglądy okresowe także były wykonywane tylko "z grubsza". Wmawiano mi też nieprawdę, za co ostatecznie przepraszali, ale niesmak pozostał.
Zupelnie sie nie zgadzam. Kupilem u nich swoja Giulie ponad 3 lata temu , serwisuje od tego momentu i nigdy nie mialem zadnego problemu. Zawsze wszystko sprawnie i na czas. Nigdy nie zglaszalem zadnej naprawy wiecej niz jeden raz (mialem dwie - wyciek plynu chlodzacego i klapka wlewu paliwa). Do tego zawsze dzwonili i pytali sie czy ok. Zawsze rowniez byla pyszna kawka. Z mojej strony bardzo polecam Zasade.
No i bądź tu człowieku mądry... Chciałem kupić Q, ale tak mnie zachęciliście jakością obsługi i serwisu, że żem zrezygnował.. hehe
Wracając do tematu polecanych salonów, to trzeba pamiętać, że za wrażenia ze spotkania w salonie odpowiadają konkretni ludzie i w tym samym salonie raz trafisz na totalnego ignoranta a następnym razem na sprzedawcę który nie oceniając Cię chce sprzedać oferowany produkt.
W moim przypadku, jako klienta który ostatecznie zamówił Stelvio Veloce, to mnie się najlepiej oglądało w Krakowie a negocjowało w Bydgoszczy.
Na horyzoncie pojawiły się fundusze, zastanawiam się nad zakupem Giulii QV, czy ktoś ma jakieś doświadczenia eksploatacyjne? Czy to drogie auto jeśli chodzi o eksploatacje? (pomijam zużycie paliwa). Jak z awaryjnością- czy ma jakieś szczególne bolączki? Warto kupować to auto?
Ile kosztują przeglądy okresowe w Veloce? Pierwszy i kolejne. Nie wiem czy warto myśleć o pakiecie serwisowym od leasingu.
bardzo zależy od ASO - mniej niż 500zł 15 i 30kkm za samo to co trzeba (olej, filtr, przegląd) w Bielsku-B, ale są i takie w Wwie gdzie prawie 2k liczą. ja tam jeszcze na 30kkm robiłem klocki przód (prawie zjechałem je), ozonowanie, wym filtra kabinowego to było więcej.