Czy start-stop w nowym samochodzie działa "od razu", czy dopiero po jakimś tam przebiegu?
Printable View
Czy start-stop w nowym samochodzie działa "od razu", czy dopiero po jakimś tam przebiegu?
Jak się dotrze. :)
Ja zauważyłem, że jak jest zimno to start/stop się nie załącza. Chyba coś poniżej zera ale dokładnie jeszcze tego nie wyłapałem.
Mam wrażenie, że po akcji serwisowej 6063 (inteligentna kontrola prędkości), a tym samym wgraniu nowego firmware zniknęło mi "start/stop".
Jeżdżę drugi tydzień i ani razu nie musiałem tego wyłączać.
rozładowali Ci oni, albo sam tak jeździłeś że rozładował się trochę aku. w przedliftach progiem zadziałania był 65% SoC akumulatora estymowany przez IBS, pewnie po lifcie nie zmienili znając FCA
Pytanko czy jesli w stelvio w menu nie pokazuje mi nawigacji to czy mozna to jakoś dołożyc czy zrobić jakaś aktualizacje żeby dołożyc mapy ??
no to raczej oni Ci rozładowali, a Ty jeszcze nie zdążyłeś odbudować SoC aku. w mojej to tak działało, że np pełne naładowanie aku prostownikiem, to jeszcze 2 dni jeździłem zanim IBS się przekonał że aku naładowany i dopiero wtedy S&S wracał. kryteriów wymaganych do włączenia S&S jest bardzo dużo, ot choćby czy ustawiona temperatura na panelu klimy mieści się w przedziale +-4C względem mierzonej, jest zimniej to może zająć zanim to kryterium zostanie spełnione. jest kilkanaście innych które naraz muszą też być spełnione