widze ze nie taki filtron straszny jak go maluja.
Printable View
widze ze nie taki filtron straszny jak go maluja.
Pozwole sobie napisac ile ja place za czesci serwisowe w UK :
Filtr paliwa:
UFI - 175,68zl
Guttmann - 132,19zl
Filtr powietrza:
UFI - 50,68zl
Guttmann - 38zl
Filtr oleju:
Guttmann - 19zl
Filtr kabiny:
Denso - 44,92zl
Pozdrawiam:)
to dosc tanio masz filtry.Ja za filtrona dalem 160 zl to juz wolalbym dolozyc 20 zli miec UFI.W tym serwisie co wymienialem olej nawet nie znali UFI.Zdaje sobie sprawe ze to nie jest tak znana firma jak inne ale czy az tak bardzo??
Nie znali UFI bo do tanich nie nalezy a z reguly ludzie kupuja co tansze. Mozna kupic w UK te wszystkie filtry nawet dwa razy drozej, po prostu trzeba wiedziec gdzie kupowac... :)
Jak dla mnie to cena pelnego pakietu serwisowego jest smieszna... Za olej z tego samego sklepu Valvoline SynPower ENV C2 SAE 5W30 (4L+1L) place 266,25zl
:)
no ale MANNa znaja a tani nie jest i Knechta rowniez ale UFI to tak nie bardzo.Moze cos tam slyszeli.Niestety nie popisali sie przy alfie.Z innymi autami nie mialem tam problemu.Jutro jeszcze jade po fakturke i na skasowanie inspekcji olejowej bo dzis juz nie bylo kiedy-Zamknalem serwis z Panami bo tyle sie srali z moim autem :D
Ja wiem, ze filtr paliwa mozna zmieniac co dwa serwisy ale sam rozumiesz ze przy takich cenach to zmieniam co serwis czyli co 15kkm
Jesli chodzi zas o ceny czesci oryginalnych z ASO w Polsce a w UK to w Polsce sa o wiele tansze i ostatnio kolezanka mi przywozila kilka rzeczy z Polski bo leciala przy okazji wiec skorzystalem i zaoszczedzilem jakies 485zl. Zawsze jak dzwonie tu do Alfy i mowia mi cene to nie wiem czy mam parsknac smiechem czy zaczac wyzywac od zlodzei...:) a customer service wola o pomstwe do nieba :P
Pozdrawiam:)
Kpl. filtrów Filtrona (olej, powietrze, paliwo) do 2.4 JTDm, Wrocław, znany u nas na wsi sklep z częściami do włoszczyzny - 266 PLN (styczeń 2013 r.)
Ale miales przygody z tymi filtrami...z tego co pamietam w 159 1.9 byly montowane dwa rodzaje filtrow oleju (jak juz wiesz jaki masz to lepiej sie zorientuj, zeby nie bylo bonanzy next time jak bedziesz zamawiac ;)
ja ost tez wymienialem kpl filtrow, pytales o ceny i to przyklad ze eksploatacja 2,4 nie musi byc drozsza :)
za filtry: powietrza UFI, paliwa Tecneco (made in italy, alternatywa dla ufi), kabinowy-weglowy Mistral, oleju UFI dalem 192 zeta
za olej 5 + 1 Motul x-clean do dpfa mimo ze nie ma juz dpfa w sklepie 181 zyla
za olej do skrzyni biegow tutela cos tam 134 klockow w ASO ;)
wymiana ww. 100 kafli (poza kabinowym i paliwa, ktore sam wymienilem dla zabawy :)
calosc wyniosla 607 zlociszy (wszystko na fakture) plus moja praca w garazu pol godziny wyceniam na jakies 100 Euro + vat ;)
mam juz numery filtrow,Faktuke i skasowana inspekcje.No widze widze ze niedrogo wyszly Cie te filterki.Taniej niz moje i to caly komplecik(u mnie bez kabinowego).Mam juz szewi numer tego filtra oleju Mann wiec mysle ze juz nie bedzie takiej akcji na nastepny raz ale nie powiem bo pierwszy raz na wymianie filtrow mialem taka jak to nazwales bonanze:D,a warsztat nie jakis tam garazowy tylko znany w okolicy