To nie podlega nawet dyskusji :D TS 16v są moim zdaniem, tzn były nierówno składane. Jeden robił przebiegi ponad 300k km, a inne przy 100 miały/mają drugi szlif.
Printable View
Jakie zaś nie równe składanie???? głupia myśl według mnie. Odpowiedź jest prosta: bo jedno auto było sprowadzone przez handlarza i cofnięty licznik z 300 na 100tys a drugie było nie cofane. to wyjaśnia wszystko i wiem ze tak bywa bo znam handlarzy,Cytat:
TS 16v są moim zdaniem, tzn były nierówno składane. Jeden robił przebiegi ponad 300k km, a inne przy 100 miały/mają drugi szlif.
cerciarz pokaz nam swoja alficzke :D
Jakie nie równe składanie? A co w fabryce pracują dziadki 100 letnie, pijacy i narkomani, że ręce się im trzęsą?
Są przecież reżimy technologiczne, dokładności wykonywania poszczególnych elementów i kontrola jakości i wszystkie pojazdy opuszczające fabrykę muszą w tych normach się mieścić. Inaczej Alfa Romeo poszłaby z torbami już w 1915 roku.
Nie ale pracują wlosi i to wystarczy :D współpracowałem z nimi jakiś czas i nic już mnie nie zdziwi, czasami to zastanawiam sie jak ten kraj jeszcze funkcjonuje :D
Tak na marginesie jak teraz fiat we Włoszech przejmie produkcję nowej Pandy to dopiero wszyscy zobaczą jakie będzie to awaryjne auto :D
Ale mimo to włoskie auta (a zwłaszcza Alfa :D, jak to powiedział Jeremiasz Klakson "Maserati is very nice, but Alfa Romeo is something more than all other cars") dają z niewyjaśnionych przyczyn najwięcej przyjemności z jazdy :D no chyba ze ktoś potrafi to wytłumaczyć ;) ja nie :P prowadzenie nie jest zawsze perfekcyjne, wykonanie marne (np. trzeszczące plastiki) a jedyna charakterystyczna rzecz to dźwięk silnika, no ale przecież nie można tego wytłumaczyć tylko dźwiękiem silnika ;)
epion niedługo wrzucę więcej zdjęć do mojej galerii, a muszę dodać że zgadzam się z Wujek, że AR 155 lata chwały ma dopiero przed sobą.. wystarczy spojrzeć na AR 75 ile teraz kosztują jeśli są w dobrym stanie i jeśli wogóle są :)
Ja tam myślę że Alfa z przejściem pod skrzydła Fiata dużo nie straciła i te Alfy po 1986 roku są tak samo fajne jak te przed 1986r.
Wiadomo że 159/Brera z silnikami od GM itp. to nie to samo, no ale może w końcu Alfa zrobi swój silnik (może jak skończy się moda na eco-driving)...
Jaki model dla was był/jest najbardziej udany/dopracowany ze wszystkich Alf?
Ja myślę że 164 (powiedział mi to także ktoś kto miał do czynienia z wieloma Alfami), a jak wiadomo to już nie był do końca samodzielny model Alfy ;)
Alfy byłyby dużo lepsze gdyby składali je Japończycy :P