-
a kto wam powiedział ze z 16v na 6 v trzeba tyle przekładac? podmieniasz tylko silnik ze skrzynia plus kable i osprzet do tego, zadne oski itd, przeciez dół jest ten sam...w przypadku 2.5 to trzeba ale nie tutaj
...tez wiem kto ma taki silnik...ale ja czaje sie na 2.0 8v jak cos, a wiecie gdzie robia przekładki z instalacją bo znalezc nie moge
-
Forum mi powiedziało:D
http://www.forum.alfaholicy.org/145_...16v_na_8v.html
http://www.forum.alfaholicy.org/145_...16v_na_8v.html
W 155 może i mało rzeźby bo 8v występowały fabrycznie a w 145 nie...
Co do przekładki raczej nie znajdziesz nikogo kto ci przerzuci instalkę, co najwyżej przekładkę u jednego mechaniora, a z instalką pojedziesz do gazownika. Przynajmniej ja tak robiłem.
-
no chyba ze w twojej ciezko jest przezucic bo w 155 jest plug an play...wyciagasz i wkładasz i jest git, wiem ze w egu kumplowi w escorcie robili z kompem przekładke niby, ale nie mam pewnosci...musze zajechac i sie spytac bo za ten sam silik wołaja przy mojej 400 za przekładke...ale nie chce znowu 16 pakowac, wole juz wtedy swój wyremontowac
-
mysle ze tak okolo 1200 zl za wszystko :)
-
to wyjdzie ponad 2 tysie z sinikiem, a za 2 k robie swój na grunt
-
czemu 2 tys tak a ile w ten swoj juz wlozyles i bedzie tak dalej a to cena chyba dobra tak mi sie wydaje
-
piotrek gdyby nie te papudruchy z kwidzyna to by teraz nie zarła tego oleju...a trzeba pomyslec nad tym ze przed włozeniem nowego silnika trzeba go przetransportowac i napewno cos w nim wymienic...bo napewno nie bedzie idealny...a ja u siebie/ kable i swiece wymienilem, olej i filtry, reszte to tamci naknocili...takze mysle ze spokojnie 3 k trzeba liczyc na wszystko...
-
chyba nie az tyle jezeli bys odrazu robil remont generalny silnika wymienial wszystko co mozliwe to jasne ze to wyniesie kosmos ja tym silnikiem bez problemu przejechalem 760 (gdzies tak ) na pelnym zbiorniku to wydaje mi sie ze to dobry silnik ale jak kto uwaza
-
no tak, ale jak robic to raczej dobrze a nie ze za rok rozbierac czy cos, nawet jesli tylko wymienic kable swiece i łancuszek naciagnac to juz kilka stówek poleci
-
nie przesadzaj ze az tyle stow poleci (ile dales za swoje kable , ile za rozrzad ) i tak 8V jest lepsze i tańsze w utrzymaniu i koniec juz tych potyczek slownych na nastepny spot sie szykujesz czy tez nie :)