-
Tyle ze mamy z CINKEMX81 pozmianowe plastikowe. Myslalem o tym by je wylamac bo sa Cieniutke i chyba zgrzewane i zostana same loski dobrze mysle? chyba ze je zostawie bo sa wyczyszczone nie blokuja luzu nie maja zaslepke dam z otworami i bedzie spokoj na rok lub dwa ? jak myslicie co zrobic? jutro rano skladam. Mam foty jak by ktos chcial cos to wysle i powiem co i jak.
- - - Updated - - -
No nic ide skladac kolektor z klapami... Nikt nic niepodpowiedzial.
-
GoNius ja byłbym zainteresowany jakimiś fotkami a powiem ci ze tez bym zakładał z klapami jeśli mówisz że są w dobrym stanie po kilku latach znów można powtórzy czyszczenie.
-
ta jasne tylko ze po kilku latach to może już być za pozno.Jak masz zdemontowany kolektor to weź i usun je gdzies u specjalisty albo kup przedzmianowy kolektor z zaspawanymi już otworami po klapach(np. dogadalbys się z Tomkiem_KRK).Odeslalbys mu swój,a On Tobie zaspawany by przeslal.Probuj się dogadac
-
specem nie jestem ale wydaje mi się że gdy kolektor będzie dostatecznie czysty nie powinny się blokować klapy i nie będą sprawiać problemu.
-
klapy wyłam zostawiając ośki. Roboty dużo ale warto.
-
A wiec tak wszystko czyste poskladane do kupy zajelo mi to 6 gozin. Klapy usuniete mam zdjecia powiem co i jak zrobic teraz spokojnie spie jednak... te kapy sa z blaszek kture idzie ukrecic szczypcami sa w 2 miejscach zgrzane zajelo mi to 5 min. Podpowiem jak zrobic na co uwazac jakie narzedzia beda potrzebne. Duzo zdjec mam wiec bedzie wszystko jasne jak chce ktos podac maila to wysle.
-
Może daj to do działu "zrób to sam", na pewno ten opis się przyda.
-
Nie przesadzasz z tym spaniem?? Zaraz minie dziesięć godzin, dawaj foty. Stary alfaholik mocno śpi...:lazy:
-
-