To jest raczej jednorazowego użytku więc pisz do forumowicza _tomek_
Printable View
Dlaczego jednorazowego użytku? Ja to chciałem zrobić w taki sposób, żeby najpierw przemalować cały zacisk jakimś podkładem białym, potem szablonik przyczepić i na czerwono, poczekać aż wyschnie i odczepić napis. Chyba, że jest to w formie naklejki, że przyklejamy, potem zrywamy i nadaje się tylko do wyrzucenia. Jeżeli tak to przepraszam, ale nigdy nie malowałem zacisku łącznie z napisem.
ja tam malowałem zacisk na czerwono, potem jak juz było suche nakleiłem białą naklejkę i tak zostawiłem :) wytrzymuje ponad dwa lata, teraz na wiosnę odświeżam zaciski czyli malowanie i znowu naklejka będzie
Podłącze się do tematu, ale troszkę z innej beczki. Czy znacie jakiś godny polecenia zakład regenerujący zaciski i malujący proszkowo w Warszawie lub okolicach?
Pytanie do osób malujących zaciski farbą Hammerite (wersja z napisem Alfa Romeo) - ile warstw farby stosowaliście? 1? 2?
Z góry dzięki za odpowiedź.
raz - kilka lat , bez problemów było
Ok to jeszcze dwa pytania - czym czysciliscie zaciski? Benzyna ekstrakcyjna? I czy nie było potem problemu z oderwaniem naklejki?
Wysłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk