U mnie 77Ah był za słaby w 2.4. Ale zapewne to kwestia wypasażenia dodatkowego. Zmieniłem na oryginał 90Ah i nawet przy -15'C ratowałem swoim aku sąsiada tej zimy, bo nie mógł odpalić Skody.
Printable View
Ja kupiłem Exide Premium, jako jedyny miał 3 lata gwarancji
Ja mam u siebie od prawie 6 lat Boscha S4 74Ah 680A prądu rozruchowego. Nigdy nie miałem żadnych problemów z rozruchem. Ale u mnie silniczek to tylko 1.9 JTDM. Bajerów brak. Zazdroszczę koledze Andrzej miejsca zamieszkania, cieplarniane warunki. U mnie mimo łagodnej zimy temperatura blisko przez tydzień utrzymywała się około -25 stopni w nocy. A dwa lata temu miałem ekstremum - 36 stopni i o dziwo zapalił. Osobiście Boscha polecam. Wydaję się, że większe znaczenie w takich temperaturach ma jakość paliwa niż akumulator.
Koledzy poradźcie mi gdzie szukać problemu...
Dwa miesiące temu kupiłem nowy aku Magneti Marelli 80Ah 700A, w ciągu ostatnich dwóch tygodni trzy razy auto mnie zawiodło (raczej aku), gdyż nie mogłem odpalić. Auto po dwóch dniach postoju nie jest w stanie zapalić (dwa razy zakręci i potem cisza).
Na starym aku (centra o tych samych parametrach) mogło stać co najmniej tydzień i paliło bez problemu.
Teraz konkrety AR 159 2.4 JTDm, prąd ładowania 13,9V, pobór prądu na postoju 96mA
Byłem w sklepie w sprawie reklamacji to sprawdzili akumulator i niby jest wszystko ok... ale problem dalej się pojawia, gdzie szukać przyczyny, jak ugryźć sprawę? Auto czy aku?
A jakby tak na próbę zrobić dość mozolną sprawę. Naładować i podpinać do auta tylko kiedy trzeba, np odpinać na noc , wtedy masz pewność że auto nie kradnie prądu, tylko nastepuje szybkie samorozładowanie..
Panowie, mam pytanko. Jaki akumulator pasuje ( i jaki ewentualnie polecacie) do brery z silnikiem 2.2? :)