Właśnie.
Jak to zdiagnozować.
Właśnie.
Jak to zdiagnozować.
U mnie przed wymiana nagrzewnicy pojawiał sie sporadycznie ten bład ale po ponownym odpalaniu auta klima dzialala elegancko.
Podczas wymiany nagrzewnicy zauwazylem ze mam zsuniete cięgno silniczka z klapy regulujacej obieg wewnętrzny...Jakoś tak sie to dziwnei działo ze szyby mi nie parowały, ani nic. Ale to cięgno nie było połamane ale zdjęte z tej klapy... Założyłem jak ma być i działa ok. Nie mam od tamtej pory problemów z tym komunikatem.
Cały układ wentylacji to było cos czym AR sie chwalila. w tamtych czasach full ele sterowanie klapami z przycisków itp to było rzadko spotykane rozwiązanei high endowe. Pisali o tym nawet w "Podręczniku wyrobu".
Sam bład momentary dotyczyc moze wielu problemów ale raczej na 99% to jest związane z błedami jakie napitykają silniczki elektryczne sterujące kierunkami nawiewu, klapą wew-zew lub nadpalonym gniazdem bezpiecznika od wentylatora kabiny...
Gdzies kiedyś czytałem tu na forum ze te cięgna od silnika klapy WEW-ZEW często sie łamia i kilka takich przypadków juz tu było stwierdzonych...
Bez rozbebeszenia podszybia to można sobie IMo wróżyc z fusów...
Wiem, że ten jeden błąd może być spowodowany przez wiele przyczyn ale czy ktoś dopasował konkretne przyczyny do objawów.
Przykładowo jeśli mi nic już nie działa to co może być przyczyną ?
Wiem, że niektórym osobą nie działają tylko niektóre funkcje i wtedy przyczyny były inne.
Ale ICS jest chyba tylko wyświetlaczem. Nie odpowiada ze sterowanie czymkolwiek w ogrzewaniu.
Coś takiego:
https://www.olx.pl/oferta/alfa-romeo...5-ID92zVr.html
To był skrót myślowy, on jest pod ICS ;)
W moim przypadku komunikat pali się od bardzo długiego czasu, a wszystko bez wyjątku działa :) więc podejrzewam, że co samochód to inny przypadek.
Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
Oczywiście u mnie też co jakiś czas ten komunikat się wyświetla. Czasami do następnego odpalenia klima działa tylko w trybie manual (wszystko działa tylko trzeba ręcznie ustawić). Nic poza tym się nie dzieje więc nie drążę :D
Stało się nagle.
Może to ten sterownik.