-
No tak to właśnie wygląda :cool: Napis docelowo będzie biały, lub polerowany, namyślę się jeszcze.
Baranek - jak u Bobryta - jest świetny, ale powiem szczerze, że remont całej jednostki był na tyle absorbujący, że już chyba nie miałem siły szukać kogoś kto położy baranek i pomalowałem pokrywę proszkowo.
Grzybek, myślę że kreski nie będą wcale rewelacyjne - Alfa wymaga strojenia na hamowni i pisania nowego programu, a u nas nie ma kto tego zrobić...poza tym wydech nie jest jeszcze taki jakbym chciał.
Jeśli na tą chwilę wyjdzie seria, będę zadowolony :)
A właśnie, jakby ktoś kiedyś robił remont 1,7 to zostały mi pierścienie tłokowe, prawdziwy rynkowy rarytas ;)
-
ja myślę żeby pomalować sobie strukturą dekiel i kolektor ssący na czarno i wypolerować na lustro paski i napisy:) a co do remontu to super:) a czym malowałeś kolektor wydechowy bo u mnie czym nie pomaluje to lakier zaraz odpada...
-
a piaskowales przed malowaniem ten kolektor?
-
Fajnie wyszedł jeszcze biały napis do tego i będzie git.
-
majcher a powiedz mi ile mniej wiece wyniosl cie remont jednostki bo moja sie o to prosi ale w mojej okolicy nie ma ludzi od tego
-
No właśnie kolego ile mniej więcej wyniósł cię remont
-
Już wszystko mówię :)
Kolektor został wypiaskowany przed malowaniem - pomalowałem go farbą VHT - to specjalna farba do kolektorów wydechowych, dostępna na allegro. Po malowaniu trzeba ją wypalać Załącznik 45387
Kolektora ssącego raczej nie powinno się malować w całości, bo ma on określoną zdolność do wydzielania ciepła a farba może to zaburzyć.
Cały remont kosztował dużo, ale ja zrobiłem w silniku kilka modyfikacji (zmiana zaworów na większe, porting głowicy, szlif gniazd i zaworów na dwa kąty i parę innych drobiazgów).
Poza tym korzystałem z dość kosztownego warsztatu, wymieniłem przy okazji sprzęgło i wszystko co się tylko dało :) Nawet nie chcę pisać ile to wszystko kosztowało, bo już się pogubiłem w rachunkach.
Myślę, że w oszczędnej wersji, remont 8v musi przekroczyć kwotę 4.000 zł, a będzie mu bliżej do 6.000 zł.
8.000 zł też spokojnie da się tam wsadzić :)
Tweety, jakby co to mam oryginalne pierścienie do 1,7 - nominał, sprzedam je ze zniżką :) Tak jak mówiłem to rzadkie części (oryginał kosztuje ok 600 zł i tyle płaciłem, odsprzedam za 400 zł).
-
-
-
sikor do ciekawostek z akcji z tym:)
a swoją drogą elektroniczny tuning który daje 40 kucy.Jezu skąd ci ludzie się biorą.