akron-malo
pasują bez przeróbek, od kwietnia dają rade bez problemów.
Printable View
akron-malo
pasują bez przeróbek, od kwietnia dają rade bez problemów.
Ja wymieniałem u siebie właśnie te gumki od opla i potwierdzam pasują.
Super, zaraz zamówię. Czy jest jakiś problem z wymianą to znaczy coś co powinienem wiedzieć zanim coś urwę :)
Powinieneś wiedzieć, że spędzisz pod i w aucie pół dnia i będziesz klął jak szewc.
Kanapa tylna składana? Jeśli tak to pewnie spinki plastikowe szlag trafi i będziesz musiał nowe załatwić.
jedynie co to dobrze nasmaruj bo łatwo nie będzie włożyć ale powinieneś sobie poradzić. I na pierwszy rzut oka będzie Ci się wydawać ze na pewno to nie przejdzie ale nie martw się przejdzie :)
Pozdrawiam.
pytanie chyba tyczyło wymiany gumek a nie linek :-)
linki to wiadomo ze zabawa jest http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...meo_159_a.html
Wizja lokalna potwierdziła, że końcówki gumek rozpadły się z obu stron - co dziwne zamarza tylko prawe koło :niesmialaedzia:
Rozumiem, że końcówka linki jest na trwale związana z linką i tylko gwałtem należy gumkę przeciągnąć :cool:
Pozdro
Witam
Mam problem z ręcznym, jak u was to wygląda ręczny mocno trzyma blokuje koła przy prędkości powiedzmy 5/10km? Zaciski mam nowe klocki tarcze również A ręczny nadal bardzo słaby.Dodam że linki zawsze wracają do ogranicznika i ciągną z taka sama siła po obu stronach około 0.5cm odchylu od ogranicznika, doradzcie czy to może być wina linek ? Regulowalem już naciąg linek ale nadal nic to nie pomaga.
Pozdrawiam
Jeśli zaciągnę ręczny pod pachę i ruszam z miejsca to koła się suną (235/45R18). Świeżo po wymianie linek. Lewy zacisk trochę słabiej trzyma, ale do tego zajrzę dopiero jak będę wymieniał klocki.
Mogę polecić linki Adriaauto. Oryginał to nie jest, ale jakość wykonania dobra. Pasują bez przeróbek, trzeba tylko zeszlifować linki przy zabezpieczeniu przy dźwigni, bo Włochom się za długo zostawiło ;)