-
Nic nie da kolego :)
Ja zrobiłem remont silnika, wymieniłem sondę, przepływkę, świecie, poprawiałem masy, nowy aku, czxyszczenie przepustnic, nowa przepustnica, nowy krokowy, resety i adaptacje ECU, inne czujniki typu położenia wału korbowego, elektrozawór wariatora, kolektor ssący, wąż gumowy, odma i wiele innych.
ja się pozbyłem problemu z falowaniem miesiąc temu, sprzedałem Alfę. Pozostały mi w domu dwa kartony części.
Pozdrawiam
-
A ja jestem to w stanie zrobić,kwestia odpowiedniej determinacji
Wysłane z mojego MT15i za pomocą Tapatalk
-
Wątpię żebyś był w stanie to zrobić, sam wiesz że walczyłem z tym problemem i z tego co pamiętam wysyłałeś mi nawet wariatory i inne części, a sam wymieniłem wszystko co było pod maską łącznie z remontem silnika.
I teraz bonus na koniec odnośnie falowania przy dojeżdżaniu do świateł. Kolega z Laguną II miał ten sam problem, gdy wrzucał na luz przed światłami, obroty mu falowały w zakresie 700-1500, gdy się zatrzymał falowanie ustawało. Kolega jeździł od mechanika do mechanika, wymienili mu też pół silnika, szukali lewego powietrza. W końcu ostatni gość postanowił sprawdzić ustawienie rozrządu, był przestawiony pasek. Po odpowiedniej korekcji paska, żadnego falowania przy dojeżdżaniu do świateł. Dam sobie rękę odciąć że to dotyczy również Alf i gdybym nie trafiał na partaczy, zapewne nie miał bym tego problemu. Przypominam że Laguna II także ma wariator i również problemu dopatrywali się tam.
-
A jednak,owszem czasami nie uwalczysz jeśli nastawnik jest strzelony ale poza tym jak najbardziej.Rozrząd akurat to nie problem,sprawdzam owszem również i to ale M.1.5.5 głównie linka,zawór,czujniki etc
Diagnostyka jest jaka jest ale kilka sztuk ciągle jezdzi
Nie ma co porównywać Lagi bo to inny ECU i inne rozwiązanie z wariatorem ale jesli rozrzad jest zle to bedzie falowal albo nawet wogole nie bedzie wolnych obrotow