DESANT na forum znajdziesz informację o spalaniu tych silników
Printable View
DESANT na forum znajdziesz informację o spalaniu tych silników
ja mam 2.5 i jak bym mógł to bym szukał 3.0 Spalanie trasa jadac spokojnie 10l, miasto ok 15-17l. Mój typ 3.0 + manual.
Jest dokładnie tak jak kolega napisał, krótko i zwięźle.
Pytanie czy chcesz auto do lansu? Tzn. czy Ci się Alfa 166 po prostu podoba? Bo jeżeli chodzi tylko o wygląd, to wtedy wersja z dieslem nawet z tym przed liftem 2.4JTD jest najlepsza. Ludzie bardzo sobie tą wersję chwalą i zauważyłem że zostaje w rodzinie na dłużej ;)
Czy też lubisz i masz potrzebę czasem poszaleć na drodze i zgwałcić kodeks ruchu drogowego. Czyli potrzebujesz prawdziwej 166, to szukaj 3.0V6 z manualem.
3.0, 3.2 lub 2.0TB, koniecznie w manualu, for fun. JTD jeżeli stawiasz raczej na pozytywne doznania przy dystrybutorze. Widełki to jakieś 18l benzyny dla V6 w mieście i 5l ON w trasie dla JTD (120kmph @ 2000 obr/min).
Witam
Z opinii użytkowników słyszałem, iż jeśli rozważamy 2.4 JTD to warto poszukać egzemplarz z 6 biegową skrzynią.
ave Ja i reszta, piszę do was ponieważ przymierzam się do zakupu 166'tki i potrzebuje porady. Na start chciałbym pod lupę wziąć silnik 2.4 jtd, czy on daje radę uciągnąć tak wielką bestie? Co prawda włoszka ma służyć tylko transportu mnie do szkoły i krótkodystansowych wyjazdów. Później bym chciał żeby ktoś wyraził swoją opinie na temat motoru 3.0, czy jest on paliwożerny i awaryjny? Jak wygląda automat w tych autach? czy jest on opłacalny? szczerze mówiąc wole zwykłe manualne skrzynie. Podczas przeglądania ofert sprzedaży każda 166 ma bardzo zadbaną skórę, tak więc wnioskuje po tym że jest bardzo solidnie wykonana mam racje? Nie miałem styczności z tym autem, jedynie co to tylko podziwiam sylwetkę tej włoszki na ulicy. Zawsze tylko niemieckie auta, które tak naprawdę nie są bezawaryjne-posiadam passka b6 i pompowtryskiwacze musiałem już wymieniać;/ auto ma przebieg 130tys z hakiem i było użytkowane w miarę normalnie. Z góry dzięki za odpowiedzi i jak tylko zakupię włoszkę to oczywiście się pochwale a może nawet na jakimś zlocie się pojawię- przeglądałem zdjęcia z ostatnich zlotów i muszę przyznać że dają rade
PS. 166 ma napęd na tył? takie dość oczywiste pytanie, ale nigdy nie brałem tego auta pod uwagę tak więc się nie interesowałem co w nim siedzi
Witam kolego,co do 166-tki ma ona napęd na przód.Co do silnika 2.4 jtd,to on naprawde daje rade i świetnie brzmi jak na diesla,zależy też jaki rocznik auta bedzie,ale nawet 136-konne jednostki na wirusiku dobrze latają,nie mówiąc już o mjet-ach.Skóra jest bardzo wytrzymała i jak jest dobrze pielegnowana to wygląda jak nowa-skóra Momo.Co do silnika 3.0 sie nie wypowiem,może jakis użytkownik tego silnika coś więcej napisze.O dieslu moge powiedzieć ze poza eksploatacyjnymi rzeczami-bezawaryjny i jak go zrobisz pod siebie to można fajnie latać,silnik ma potencjał.Fajnie sie tez jezdzi po naszych drogach jak wymienisz amory na b6 bilsteina, gdyz auta do 2000roku mialy za miekka charakterystyke amorow,pozniej to zmieniono.Ogolnie jak dbasz tak masz.Pzdr.
Aha, szkoda że nie jest napędzana na tylną oś, ale widocznie nie można mieć wszystkiego, rocznik raczej 99-00, nie chce za dużo kasy pakować w te auto, ponieważ ma mi wozić 4litery do szkoły. A takie amortyzatory jak się cenią? a co do automatycznej skrzyni biegów? jak to wygląda? daje ona rade czy lepiej poszukać egzemplarza z manualną skrzynią? chodzi mi o to czy jest elastyczna, oszczędna oraz bezawaryjna- z tego co mi się wydaje jest to 5biegowy automat więc spalanie będzie o jakieś 1-1,5l na 100 większe.
mój dobry kolega przez ponad rok użytkował 166 2.4 JTD 140 KM w manualu ( 2002r.) następnie postanowił polepszyć sobie i przesiadł się do poliftingowej z 2005 roku z silnikiem 175 KM w sportronicu i narzeka ,że nie czuje tej mocy , konie gdzieś uciekły :D ,że za wolno zmienia biegi ,że lepiej mu się jeżdziło słabszym manualem .