Ładnie....
Printable View
Ładnie....
Pawciu , czy decyduje się na korektę ? raczej tak , do maja 2014 chce zrobić pełną korektę ,albo poprostu posuwać trochę rysek , maszyną +Megs UC(z tego co czytałem da się (oczywiście nie tak jak menza,3m itd ) , znając życie (ja lubie mieć coś porządnie zrobione) zrobię pełną korektę , maszyna zapewne na początek k2pro.Odnośnie tego co mnie skłoniło żeby użyć megsa ? Wosk już stary schodził , a lubię jak Bella lśni (i chciałem spróbować czegoś nowego,jeszcze do przetestowania mi FK Pink Wax zostało):D naprawdę efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwanie jak po cleanerze nałozyłem Megsa GC na klape zaniemówiłem :eek: Co do mycia też tak miałem z AB Cherry G , przy tym się zbytnio po myciu nie przyglądałem ale nawet nie mogłem jej psiknąć QD(bo nie mam naturalnego ,wszystko syntetyki,a nie chce żeby mi zjadło wosk) dzisiaj wysłałem FK 425 a jutro koleś z KA mam mi wysłać QD SG mówił że naturalne (info nigdzie nie mogę znaleźć ,więc mu wierzę) w tym tyg przyjdzie , w sob pojadę na myjnie oblecę wodą (wytrę) i psiknę QD I NAŁOŻĘ NB na oponki MUSSOWO
gdzieś czytałem że Megs UC do rotacyjnej się nie nadaje... Tylko DA i najlepiej z Megs'a :P więc chwyt marketingowy :D myślę że dasz radę, ale musiałbyś inspekcję robić z IPA by ocenić czy Ci zamaskował czy spolerował. Daj znać jak będzie trzymać ten Megs Gold. Powiedz mi jaka różnica w wetlooku: megs VS nattys ? Ja póki co jestem zadowolony z efektów na alutce i o korekcie nie myślę :)
Co do korekty to tak jak wcześniej wspomniałem zapewne bd menze...Megs co u mnie leży to Gold Class (podobno na tym cleanerze co mam lezy spokojnie 1.5m(okaże się ) :D co do wet'a u Cb jest zapewne lepszy lekier więc i wet bd lepszy u Cb , lecz u mnie też jest bardzo dobrze (trzeba ocenić to u mnie na żywo , bo po pierwsze aparat jest jaki jest , a po 2 nie jestem fotografem(co widać :D ) Co do wosków nie wiem czy natys nie jest w 100% natural a Gold Class pół na pół i dlatego przy użyciu Nattys'a bd lepszy wet niż przy Gold Class, chyba też kupię jakieś resztki Nattysa i położę na Belle ,zobacze jak bd wyglądać , bo u Cb jest kozak
Różnica między woskami tej klasy jest minimalna zresztą sam wosk to tylko kilka procent w wyglądzie, najważniejsze to co jest pod woskiem.
Jako taką korektę UC da się zrobić szału nie będzie ale coś tam sie polepszy. Najlepiej jak pisałem kilka stron wczesniej mieć dwa pady jeden średni drugi miękki wykończeniowy. Na srednim usunie nam grubsze ryski ale narobi hologramów wtedy jeszcze raz na miękkim przelecieć całe auto. Po każdym przelocie koniecznie rób inspekcje IPA i patrz co się dzieję. Na koniec tez przemyć lakier IPA. Na pewno po UC nie będzie idealny więc przydał by sie jeszzce jakiś glaze z fillerami żeby zamaskować to co zostanie. Robiłem tak znajomemu na szybko Golfa MK4 dupy nie urywało ale sam właściciel był mega zadowolony bo po 2 przelotach maszynowo UC i warstwie Collinite wygladało o wiele lepiej niz przed wjazdem an garaż ;)
Co do QD z naturalnym woskiem to polecam CG Pro Detailer i AF Finalle dwa świetne QD.
U mnie to samo winowajca imo jest twarda woda mimo wytarcia i tak traci blask ale QD świetnie sobie z tym radzi.
Konczy mi się Black Hole i poczytałem sobie troche detailingworld i zakupiłem zamiast niego Prima Amigo strasznie go na zachodzie chwalą zobaczymy jak się spisze.
też myślałem o Prima Amigo , ale narazie odpuściłem temat
Witam, jestem kompletnie zielony w temacie, ale kiedyś okazyjnie zakupiłem Jewelultra Diamondbrite glaze stage 1 & 2. Co powiecie, zaaplikować, czy to jakaś ściema?
jeżeli otwarte i długo leży to raczej słabo się nada ,ale jeżeli jeszcze nie odpakowane to spróbuj bo podobno efekt jest super
Otwarte w tamtym roku i zastosowane na 1 auto. Teraz mam świeży lakier, dopiero po lakierni i chciałem go zabezpieczyć głównie przed tym że jak mi srak naptaka, to mi dziury nie wypali... GDzieś czytałem że własnie JD przed tym chroni, ponoć profesjonalne zakłady tego używają, ale czy to prawda? U nas na wsi jeden się reklamuje, że własnie tym robią: http://www.a-s-t.pl/autoDetailing.php
Myślałem żeby tym przelecieć furkę, jak juz będzie po polerowaniu lakieru, potem F1 Carnauba, bo taki mam aktualnie na stanie. Szukam jeszcze czegoś dobrego do felg, są białe, malowane proszkowo i chciałbym je czymś zawoskować, żeby przy myciu tragedii nie było, co polecacie w rozsądnej kasie?
http://img341.imageshack.us/img341/8646/59av.jpg
Uploaded with ImageShack.us
A a'propos PB wheel sealant znalazłem taki mało pochlebny teścik w necie, co o tym myślicie?
http://wetshinedetailing.wordpress.c...wheel-sealant/
W rozsądnej kwocie kup sobie tester FK 1000p Hi-temp na felgi Ci starczy. Co do lakieru i ptasich gówien to najlepiej od razu zmyć bo niektóre ptaki nie wiem co jedzą ale jak gówno poleży za długo to robią się wżery na lakierze.