Chodziło mi o to czy na rynku pojawiły się jakieś nowe modele 18j9
Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
Printable View
Chodziło mi o to czy na rynku pojawiły się jakieś nowe modele 18j9
A masz jakieś źródełko do tych ala 8c? Tych co można w moparze kupić?
Oczywiście w dużej mierze jest to rzecz gustu. Moim zdaniem nie zawsze, nie z każdym kolorem lakieru, przyciemnianie szyb da dobry efekt estetyczny. To nie jest tak, że jestem niezadowolony z uzyskanego efektu. Czyste auto i czyste felgi - teraz już całość po położeniu ceramiki - daje bardzo dobry rezultat. Najlepiej, jak samochód może przeglądać się jak w lustrze w felgach i odwrotnie. Błyszcząca Alfa wygląda, jak kobieta w dobrej biżuterii ;-) No i te lakiery na naszych Alfach są jakieś specyficzne. Ten na mojej nie jest po prostu szary. No i jak napisałem - może zmienię felgi. Ale jeśli to najchętniej u kolegi [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION]. Pozdrawiam. Niestety nie mogę dodać aktualnych zdjęć. A szkoda! Linki wysyłam do kolegi [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] na maila.
No widzę, że dwa zdjęcia się podpięły. Dwa pozostałe u kolegi [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION]. Może je opublikuje.
Czyste auto i czyste felgi jesienią i zimą ? Utopia na 5 minut . To powinno wyglądąć dobrze również przybrudzone .Na fotce gunmetal . Wygląda zdecydowanie lepiej do szarego niż czarne .Załącznik 281695
Sam mam felgi Glossy Black przy kolorze Vesuvio Grey, i w takiej konfiguracji upewniłem się właśnie widząc zdjęcia od kolegi AlfaTomik. :) Wszystko rzecz gustu. A tak naprawdę Panowie... kto poza nami zwraca na to uwagę - czy gunmetal, czy black, czy 19 czy 20. Tak naprawdę nikt poza nami tego nie zauważa :)
Więc ważne żeby się nam podobało!
Mi się gloss black do Vesuvio jakoś bardzo nie podobał i nie mogłem się doczekać do wiosny za każdym razem ;) Trochę za bardzo niweluje kształt felgi i się zlewa.
Załącznik 281698
Pirelli za to wyglądają pięknie i bardzo rasowo.
Ja z kolei nie rozumiem fenomenu czarnych felg. Swoje oryginalne pomalowałem w ciemny grafit i uważam, że wygląda to b. dobrze nawet przy całym czarnym aucie. Felgi letnie (WSP model W261) również planuję pomalować w podobny kolor tylko troszkę jaśniejszy. Dodatkowo emblematy pójdą w Plastidipa grafitowego, a na wiosnę wrzucam dyfuzor z Veloce TI również w graficie i myślę że wówczas gafitowe / szare felgi nie będą wyglądały "dziko" na czarnym aucie :cool:
[MENTION=38598]nero[/MENTION]sław podaj nr/kod lakieru którym to malowałeś- z góry dziękuję
- - - Updated - - -
[MENTION=38598]nero[/MENTION]sław podaj nr/kod lakieru którym to malowałeś- z góry dziękuję
Kolor [emoji106]
Czarne ładnie kontrastują do białego/srebrnego
Ciekawe jak Twój kolor spsowałby z białym autem
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
Moim zdaniem kwestia wzoru felgi, niektóre słabo wyglądają czarne. Pomijam indywidualną kwestię gustu. Mi też zawsze podobały się grafitowe i czarne (w innych autach mam gunmetal, ciemny grafit, czarny mat), ale ten zestaw który mam na Stelvio zaskakująco robi dla mnie robotę i nie będę kombinował.
Załącznik 281758
To są srebrne felgi? Jaki to model i rozmiar?
Tak, ori z Q, 20 cali szerokość 9 przód i 10 tył.
u mnie zimowy setup jak zwykle troche nietypowy ;) wszystko ogarniane przez kolege [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] (pozdrawiam!)
aktualne felgi nie sa tymi ktore pierwotnie mialy byc, bo plan byl na lekkie flow-forged SL-01 od JR'a ale panowie z JRa dali ciala, potwierdzajac ze wybrane ET (28/22) bada pasowac a na przedniej osi byla kolizja z zaciskiem .. :eek:, takze mielismy troche z tym przejsc i nerwow.
Bardzo dziekuje [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] za fachowosc, interwencje i dogadanie sie z nimi na wymiane de facto zmonowanych juz felg, mialo byc szybko, lekko i przyjemnie a wyszlo sporo dodatkowej roboty i maili, zarowno dla Ciebie jak i dla mnie. Ostatecznie musialem wybrac inne z ich kolekcji ktore przy tych ET beda pasowac, juz niestety normalne odlewane, nie super lekkie ;) ale jest OK, wydaja mi sie optycznie male ale na lato mam 19 AEZa w troszke jasniejszym odcieniu, wiec stad pewnie ta roznica w odczuciach.
Za to te Bridgestone'y Blizzak kleja swietnie na sliskim musze przyznac, jak spadl pierwszy snieg w zeszlym tygodniu (no taki snieg z deszczem powiedzmy) pierwsze co zrobilem poszedlem potestowac, Race mode i ogien :D naprawde bylem zaskoczony :)
Załącznik 281799
Załącznik 281800
Załącznik 281801
Załącznik 281802
Oj tak, trochę przejść z tym tematem było.. dzięki [MENTION=23389]method[/MENTION] za cierpliwość i wyrozumiałość.
Natomiast może nie ma tego złego... pomijając nieco większą wagę (choć wiem, że to było najważniejsze), to osobiście z wyglądu wybieram zdecydowanie JR36, szczególnie teraz te fotki mnie przekonały. Z białym komponują się świetnie!
Wrzucę tu jeszcze "szybką" fotkę tego co miało być w pierwszej wersji.
Załącznik 281804
Szukam właśnie jakiś 19 cali (8J na przód i 9J na tył lub nawet 10J). Najbardziej podobają mi się te które są w standardzie w Q. One się chyba nazywają tecnico ale ceny oryginałów używanych są nie małe a "podróby" to nie do końca jest to. Chyba oleje ten wzór i zostane przy "koniczynach". Natrafiłem więc na te:
https://www.olx.pl/d/oferta/nowe-fel...5-IDzewrX.html
z tego co rozumiem to jest to firma PDW. Czy te wszystkie pseudo "koniczyny" są z firmy PDW czy różne firmy je produkują (oczywiście nie mówie o oryginalnych)? Czy w ogóle lepiej zostawić to szukanie i zgłaszać się do użytkownika Kołpak? ;) Dzięki za podpowiedzi.
Kolpak zgłasza się ;)
Jak coś, to pisz na alfa-autopon@outlook.com.
Postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania i coś zaoferować.
Pozdrawiam
https://www.fuchsfelge.com/en/wheel-...eo-giulia.html
To chyba jest producent tych OE. Ktoś wie ile u niego trzeba zapłacić?
Chciałem przedstawić jeden z nowych modeli jaki będę mógł zaoferować do AR Giulia/Stelvio (i innych).
Felga niemieckiego producenta TEC (https://www.tec-speedwheels.de/).
Gdy znajdę trochę czasu (czyli pewnie nigdy ;p), postaram się wstawić co jeszcze przybyło oraz realizacje z sezonu zimowego (a było ich sporo, za co Wam serdecznie dziękuję!).
Załącznik 282403Załącznik 282404Załącznik 282406Załącznik 282405
Cześć, szukam do Giulii felg OE o nazwie katalogowej 3CT - motorlib(kropka)carsireland.ie/brand-dealers/alfa-romeo/product-guides/giulia.pdf. Przeszukałem ten temat, ale znalazłem tylko wzmiankę o tych ze Stelvio (większe ET). Czy spotkaliście gdzieś już taki wzór u innych producentów? A może kolega [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] ma możliwość zamówienia takiego kompletu?
Zajrzyj do siostrzanego tematu o felgach. Kolega ma takie i chce wymienić na 18-tki, to się może dogadacie.
Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka
Scrolluje wątek ale jest za długi dla mnie ... [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] masz jakiś pomysł na felgi 19 cali z prostym wzorem, jakiś ładne szprych, coś klasycznego, może coś w stylu starych dobrych ats dtm ?
Potrzebuje coś na lato
Wysłane z mojego CPH2009 przy użyciu Tapatalka
225/40 na kwadratowo
Wysłane z mojego CPH2009 przy użyciu Tapatalka
Czy ktoś ma na swoim stelvio felgi inne niz seryjne i opcjonalne GMP ?? Bo wize ze 90% kupuje model GMP a chciałbym cos na lato z 19cali zapodac do swojego. Np takie jak na załączonym foto
Załącznik 282708
Mówisz o temacie "Giulia - felgi, opony"? Przeszukałem kilkanaście ostatnich stron i niestety nie znalazłem takiego posta :confused:
A może masz możliwość zamówienia takiego kompletu z jakiegoś źródełka? :D Póki co w internecie znalazłem jedynie odnawiane używki za 5000PLN, wydaje mi się że to słaba oferta.
Może kolega miał na myśli mnie. Zdjęcie brudnej felgi w poście 572
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
Jeśli masz na myśli DOKŁADNIE ten wzór, to niestety nie.
Chyba, że dopuszczasz podobny, to np. ten https://www.forum.alfaholicy.org/giu...ml#post2310484
I zgadzam się, że to słaba oferta zwłaszcza, że nie wiesz co się kryje pod odnowieniem.
[MENTION=80009]Kolpak[/MENTION]
chciałbym sobie kupic drugi zestaw felg i widzialem, ze ogarniasz temat ;)
Generalnie chce kupic to samo co mam (bo mi sie te felgi podobaja), ew. rozwazam opcje o rozmiar wieksze (aktualnie mam 18"), podeslal bym link do posta z moim autem i felgami o ktorych mowie, ale majac mniej niz 10 postow nie moge wstawiac linkow :C, no i pisze tutaj, bo masz pelna skrzynke...
pozdrawiam,
K
Pisz na alfa-autopon@outlook.com
Panowie,
planuje wymienić swoje obecne felgi:
Obecne:
Przód: 18 8j ET 33
Tył: 18 9j ET 34
Pytanie, czy ma ktoś dostęp do felg w takim wzorze jak poniżej? Sprzedawca ma jedynie 8j.
https://allegro.pl/oferta/felgi-yota...te-10879530443
Ewentualnie myśle jeszcze o zmianie tylnych felg z 9j ET34 na 8j i ET22. Proszę o wasze sugestie.
A czy sprzedawca daje Ci gwarancję, że te co wybrałeś (czyli przód pewnie ET33) będą pasować do Twojej Giulii?
Jeśli będziesz zainteresowany tymi felgami (8+9"), to pisz na alfa-autopon@outlook.com
Załącznik 282832
Kolpak jaka cena za 8 i 9 do giuli?