Radosuaf - a co to za problem? gaz da się zdemontować :)
Printable View
Radosuaf - a co to za problem? gaz da się zdemontować :)
Pytanie jak to silnik zniósł.
Nie dowiesz się jeśli nie obejrzysz ;)
Z Poznania mam kawałek, a moja wiedza techniczna jest... hmmmm... zerowa?
Mieszka ktoś w pobliżu i mógłby podjechać?
Ja się podejmę oględzin, a co ;)
Ale patrząc na zdjęcia cudów bym się nie spodziewał...
Ueeeeee, szukam takiej, która by była w przyzwoitym stanie. Ale możesz to zrobić dla dobra wyższego i forum :). Jeśli byłaby fajna, to kto wie...
Dobry stan będzie kosztował trochę więcej niż 3.5 tys.
Skoro nie jesteś nią zainteresowany to dam sobie spokój, wg mnie szkoda czasu i kasy na to auto.
Pogadaj z bimsky'm, ostatnio chciał sprzedać 75'tkę.
http://www.forum.alfaholicy.org/samo..._alfa_lpg.html
Tu masz ogłoszenie.
Szczerze mówiąc, wolałbym V6, ale nie wiem, czy za 4-cyfrową cenę i się takie dostanie...
Mi się udało więc nie trać nadziei ;)
Chociaż mówią, że taki 2.0 TS jedzie równie dobrze jak 2.5 v6.
Może i jedzie, ale nie ryczy :D.
GTV 2.0 na aukcji:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-wlo...C20582480.html
Oglądałem tę Alfę ze dwa lata temu, jeździł nią starszy gość. Zgrzyta dwójka, praktycznie wszystkie elementy gumowe zawieszenia do wymiany, np. środkowej poduszki pod silnikiem praktycznie nie było, silnik przekrzywiony. Gość twierdził że nie wymieniał nic, bo brak części (i tu trzeba przyznać po części rację).
Silnik pracował na lpg, na benzynie nie do końca chciał. Dolot plastikowy pamiętam że poklejony, porobione anty-wybuchy.
Blacha wtedy jeszcze w miarę, nie wyłaziła rdza na błotnikach, ale bezbarwniak już schodził. Teraz widać że jest matowa.
Swoją 75 też w Lublinie kupiłem i dałem jeszcze więcej, ale stan trochę lepszy był.
tomi, dzięki za info - szkoda zabawy więc...
saroo, gdyby tylko czerwona była... ;)
Oglądałem ostatnio tą GTV 2.0. Poza brakiem kilku drobiazgów (np. dolna uszczelka prawej, tylnej szyby), jest w całkiem przyzwoitym stanie.
Niedowierzam.Cytat:
samochód w Polsce przeszedł gruntowny remont
Przez dłuższy czas stała w krzakach w komisie, za zardzewiałą, drucianą siatką.
http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-gi...816252782.html
jakiś rodzynek się pojawił:)
A jak takie coś zarejestrować ? Jest bez papierów...
myślałem że chce za nią 3 700,-
no właśnie:)
Tylko znajdź taką pociętą, żeby przeszczep zrobić;)
Sprawa jest z czerwca tego roku z Gorzowa wlkp, pisałem jakiś czas temu bo się zainteresowałem i obadałem temat. W czerwcu niekompletne dokumenty były ale właściciel nie chciał podpisać umowy kupna . Auto wydawał i odbierał gotówkę ktoś z rodziny. Ja odpuściłem temat - nie wiem czy za 2 m-c prawowity właściciel nie przypomniał sobie o swojej własności.Poprzednią aukcje ktoś wygrał ale jak widać nie odebrał samochodu. Raczej ryzyko spore .
Dokładnie tak jak pisze Majk. Ja z nim kilka razy rozmawiałem telefonicznie bo chciałem Bertonkę 2000. Brak papierów, samochody sprowadzone ponoć 3-4 lata temu z Niemiec.
Aha. Mam zdjęcia tego co wtedy stało u gościa pod chmurką.
Zapodaj zdjęcie na forum jeśli możesz ?
Jakiś zryty ten koleś, takie rarytasy ma i się marnują.
Ta czarna albo ciemno granatowa gt czy gtv mi sie podoba .
Do niej tez papierow nie ma?
Jest na sprzedaz? znasz moze cene?
Gniją w tym zielsku. Szkoda...
"Briefy" nie są potrzebne do rejestrowania tych aut - to wszystko wozy zabytkowe, można rejestrować na żółte blachy. Wystarczy umowa sprzedaży i opinia biegłego.
Umowę sprzedaży wypada jednak zawrzeć z właścicielem...
A ta czarna obła bryczka na ostatnim zdjęciu to co to ?
I jeszcze się coś znalazło:
Załącznik 34265Załącznik 34266Załącznik 34267Załącznik 34268Załącznik 34269Załącznik 34270Załącznik 34271Załącznik 34272Załącznik 34273Załącznik 34274Załącznik 34275
To już wszystko.
Zszokowany jestem ? Gdyby tylko była kasa to uratował bym wszystkie....
Kurcze prawie same Alfy.Skad on to wytrzasnal?
Wyczyscil jakis garaz we włoszech albo złom?
I wszytskie sa na sprzedaż? Wystawil je gdzies na allegro itd?
Maicher : a tego nie wiedzialam ze do zabytku nie poptrzeba papierow. Dobra wiadomość
Lepiej spójrzcie w jakim to "zielsku" stoi ta czarna obła bryczka :D
Nic dziwnego, że właściciele mają jazdy ;)
Anka - nie trzeba briefu, potwierdzam. Potrzebna jest opinia rzeczoznawcy o "zabytkowości" pojazdu. To podstawa do wpisu do ewidencji zabytków ruchomych. Potem najgorsze - przegląd techniczny - niestety bywa upierdliwy. Potem można już iść po blachy.
Koszty to ok 1000 - 1300 zł
Wołga :) Gaz21
Tak myślałem że to Wołga...
Xofer, to poczciwa Wołga M-21 :)
---------- Post added at 21:00 ---------- Previous post was at 20:59 ----------
Kilka stało na allego w maju/czerwcu tego roku...