W Eper jak klikniesz na numer części to pokaże wagę felgi
W Eper jak klikniesz na numer części to pokaże wagę felgi
wysylalem raz felgi DHL-em i za cale kola razem z oponami +niestandardowe opoakowanie zaplacilem cos pod 300 zl.
No to Maciek zapłaciłeś dużo za dużo. Ostatnio gdy kupowałem felgi 17" z oponami to wysyłka od osoby prywatnej kosztowała mnie około 80zł. Jest gdzieś temat dotyczący wysyłki kół tu na forum.
Dokładnie tu: http://www.forum.alfaholicy.org/hyde...gdzie_ile.html
no widzisz tak to jest jak sie czloweik nie poyta tu i owdzie tylko w pirwszym lepszym wysyla...a to niestandardowe opakowanie mnie rozwalilo samo to kosztowalo kolo 100 zl
No bo wysłałeś jako walec :)
Dołożyłbyś trochę tektury żeby kształt wyrównać do jako takiego prostopadłościanu i by było znacznie taniej.
pytanie do znawców z czystej ciekawości, co to za felga? widze chyba drugi raz 156 na takiej feldze, czy jest to ori z innego modelu, rozmiar 15 czy 16?
Załącznik 39789
Podaje dane może komuś się przydadzą... Waga w oryginalnym kartonie - 10 kg wymiary 47 cm x 47 cm x 24 cm
dobra teraz takie pytanie do fachowcow :) na jaki kolor pomalowac moje felgi co by pasowały do alfy oklejonej w carbon??????????
Załącznik 39907Załącznik 39906
przypominam ze teraz szyby sa tez czarne :)
Maciek - ale Ty kombinujesz... lakier masz w kiepskim stanie ze się oklejanie zamarzyło?
Jesli już będziesz oklejał to zostaw na początek felgi jak są, a jak już chcesz iść w hardkor to i felg daj w carbon ;)
nie no tak zle z lakierem nie ma ale nie myslisz ze ładnie by wyglądała na carbonowo?? :) ale zeby felgi tez w carbon zrobic to az takim hardkorem nie jestem :)
Chcesz całe auto okleiną carbon robić? Bo jak dla mnie to trochę nie bardzo to będzie się kupy trzymać... Ale to tylko moje zdanie :D
Już odpowiadam co myślę - widziałem jakoś na koniec wakacji auto oklejone (całe) folią carbon i nie zrobiło na mnie takiego wrażenia jak się spodziewałem. Oglądałem też kilka aut rajdowych, które miały oklejone maski czy inne elementy i nie byłem pod wielkim wrażeniem. Z bliska niestety nie wygląda to aż tak dobrze jak by się mogło wydawać.
no a ja wlasnie widzialem juz pare aut oklejonych carbonem i jest fajny efekt bo z daleka wyglada jak mat a z bliska carbon :)
Nie wiem... Moim zdaniem to delikatnie agro tuningiem może zalatywać w przypadku Alfy.. jakieś japańce to rozumiem, ale nie wiem czemu jakoś w Alfach tego nie widzę. Chyba że miałbyś zrobione całe auto na styl "rajdowy" .
Sorki, może źle się wyraziłem i źle mnie zrozumiałeś. Po prostu chodziło mi o to że do tego typu sylwetki jaki ma Alfa 156, nie pasuje trochę carbon. Ale to tylko moje zdanie. Bo sylwetka tego auta, jest zbyt "lekka" i "delikatna" . Co innego na styl "rajdowy" pt. ori ospojlerowanie, wybebeszony środek, kubły itp. Ale tak z drugiej strony to po prostu nie widziałem jeszcze AR 156, która była by cała w carbonie zrobiona i po prostu może dlatego to do mnie nie przemawia. I żeby nie było - nie miałem na celu Cię urazić czy coś w tym rodzaju.
heheh nie obrazilem sie no i wlasnie tutaj jest problem bo ja tez nie widzialem jeszcze alfy zrobionej w carbon i mnie to ciekawi :) no ale moze na wiosne jak nikt mnie nie uprzedzi zobaczymy jak wyglada 156 w carbonie ::)
własnie sie zastanawiam i mysle ze powinna wygladac niezle jakby jej dal jakis fajny kit,cyknął w carbon i zglebił ile sie da :)
też uważam,że carbon raczej nie pasuje do Alfy... do Beemki może ale z Alfą słabo.
Sam chcę zrobić czarną folię na dachu i pomalowac felgi na czarno- co sądzicie o czymś takim?
Autko jest srebrne 156 sw
Rajdowy czy raczej wyścigowy styl - ASSO
http://www.bespokeventures.com/blog/.../04/alpha3.jpg
Poza maską ogólnie jest ok.
http://www.bespokeventures.com/blog/.../04/alpha2.jpg
ah przeciez do alfy pasuje tylko folia na dachu :) a reszta do beemki...
---------- Post added at 22:24 ---------- Previous post was at 22:23 ----------
no oprucz maski jest ok :) bo maska katastrofa jakas ;P
---------- Post added at 22:26 ---------- Previous post was at 22:24 ----------
zresztą kij z tym własnie dlatego ze wam sie nie podoba to sobie okleje carbonem :)
Zdjęcia 156 ASSO pokazują że felgi typowe dla Hondy mogą się sprawdzić przy odpowiedniej stylizacji również w AR, chociaż pewnie ktoś zaraz napisze że nadają się do Golfa itp.
A ja nie wiedziałem, że Ty taki przekorny jesteś.
No to Ci jeszcze powiem że nie lubię jak mi ktoś przelewa na konto duże sumy pieniędzy..... i co z tym zrobisz? ;)
ale za to ja lubie wiec mozemy sie dogadac i jak nie bedziesz chcial przyjac duzej sumy pieniedzy to ja ja przyjme chcetnie na swoje konto :D
http://allegro.pl/alfa-romeo-gt-156-...902261431.html
Widział ktoś kiedyś takie fele na 147 ? Jak komuś się rzuciło w oczy to niech podrzuci linka ;)
To są Blackline 3 z AR GT .. Wprawdzie już mam dwa komplety 18" ale korci mnie ten wzór.. i jeśli na foto by wyglądało fajnie to może się skusze na drugi komplet na lato i jakieś R1R się wrzuci na nie.. a na drugich kołach bardziej normalne letnie..
Dzięki z góry.. ;)
wyglądają bardzo atrakcyjne na 147 szczególnie na czarnych ;)
mogę takie mieć takie za jakieś 3 tys zł nówki/oryginały gdybyś był zainteresowany ;)
Wiesz musiałbym zobaczyć foto najpierw..
Poza tym po co nowe od razu :P i to jeszcze za 3 tyś.. Raz w życiu tyle przepłacilem za fele dokładnie za moje zimowe Blackline 2 18" .. Tu mam za 1700zł do tego sprawdzenie i pomalowanie na dowolny kolor jakieś 500zł lub troszkę więcej za jakiś chromik.. i w życiu nie dojdę do 3 tyś a mam takie jakie chce a nie jak z fabryki :P
Ale w każdym razie foto nie pogardze.. ;)
Niestety foto narazie nie posiadam. Ale sam zastanawiam sie czy by takich nie przygarnac.. Chociaż chodzi mi po głowie 19 cali ;)
Więc być może po nowym roku będzie foto.
Pozdrawiam
Czy ktoś widział może jak się prezentuje 156sw na 17. Ducati Corse?
ktos moze podpowie coz to za kolo :) ?
http://www.forcar.ch/content/cpg1414...Alfa_Romeo.jpg
Aby nie zakładać nowego tematu mam banalne pytanie (wobec tego że nie mam chwilo przy sobie samochodu). W 156 mam oryginalne felgi aluminiowe - to z 8 kółkami. Teraz kupiłem felgi stalowe, ponoć oryginalne od 156 z oryginalnymi kołpakami. Moje pytanie brzmi czy będą pasowały śruby z felg aluminiowych do stalowych? Moje pytanko jest dlatego, że nie mam chwilowo samochodu a w razie czego zamówiłbym nowe śruby albo kupił poprzez forum ... dzięki za informacje
pozdrawiam, Artur
z alu do stali może być
napewno??? z tego co wiem jedne sa dluzsze od drugich
beda pasowaly, mam tak u siebie
Trzeba bylo zapytac tego od kogo kupiles te kola:)
Proszę podpowiedzcie mi coś bo już nie mam pomysłu żadnego:(
Od jakiegoś czasu słyszę w moim autku bicie, tak jakby koła były nie wyważone albo felgi krzywe. Wiec wyważyłem znowu koła, felgi wyprostowałem, założyłem inne opony i troszeczkę ciszej się zrobiło ale hałas nie ustał. Teraz przy wymianie na koła zimowe jest ta sama sytuacja, felgi proste, idealnie wyważone a słychać donośne bicie w przednich kołach.
Pomóżcie:( Co to może być?
to nie temat na takie dyskusje.. ale ja stawiam na zaciski hamulcowe, krzywe tarcze lub podskakujące klocki.
A ja mam pytanie czy do 156 sportwagon na orginalnych 16" alu można wsadzić 15" stalowe. Wczoraj byłem w wulkanizacji niby 15" fiatowskie 5x98 a nie chciały pasować i zgłupiałem. Jak mam teraz szukać felg jak fiatowskie nie pasują. To muszą być typowo od alfy. Może ktoś podać dokładne dane takich felg. Czy to mają być takie jak podaje instrukcja 6,5J x 16" czyli 15 nie podejdą :/
ja miałem aluminiowe 15". nie mogłem ich wyważyć, bo te ołowiane odważniki zahaczały o zacisk hamulcowy (odważniki płaskie przyklejane wewnątrz felgi).